Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles aprova el Pla Local de Joventut

El document defineix les actuacions que es portaran a terme per als i les joves fins al 2023

dimarts 28 juliol 2020

El ple de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar ahir al vespre el Pla Local de Joventut per al període 2020-2023. El document, que es va validar amb 15 vots a favor i 2 abstencions, pretén, entre altres accions, fomentar la participació dels i les joves i aconseguir que Cal Drac es converteixi en un lloc de referència per a la joventut, a més d’impulsar nous espais de participació.

El Pla Local de Joventut s’ha elaborat a partir de l’anàlisi de les dades quantitatives amb les dades aportades des de l’àrea i dels diferents estudis que s’han fet en els últims anys, així com de l’anàlisi de les dades qualitatives amb sessions de diagnosi i/o treball on han participat professionals de diferents àrees, joves, representants d’alumnes de secundària o regidors municipals, tant del govern com de l’oposició.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles, Gemma Feixas, ha destacat que “de l’anàlisi de la realitat juvenil ens trobem que a Banyoles hi viuen molts joves, però que pocs participen en les activitats que s’organitzen a nivell de ciutat perquè, segons s’ha detectat també en la diagnosi del pla, tot i que s’organitzen moltes activitats, els joves diuen que no en són coneixedors”.

Per aquest motiu, un dels punts del Pla Local de Joventut, és millorar la comunicació de les activitats que es fan a Cal Drac, així com fidelitzar joves per tal que facin de satèl·lit en els seus espais relacionals. El Pla Local de Joventut pretén també aconseguir que l’Oficina Jove Cal Drac esdevingui un lloc de referència per als joves de Banyoles amb els diferents serveis que ofereix (aula d’estudi i taller d’estudi assistit, Punt de Salut Jove, curs d’agent jove de salut o xerrades en educació en perspectiva de gènere, entre altres).

Gemma Feixas ha explicat que “amb el pla es volen establir també xarxes sectorials com la comissió d’alumnes que s’ha constituït en taula de treball del Consell Escolar Municipal o la taula de joves referents de festes saludables”.

El Pla Local de Joventut preveu també accions en l’àmbit de la participació, potenciant espais d’interacció entre entitats i l’alumnat de secundària, crear una comissió de cultura jove o impulsar el Fòrum Cal Drac com a espai de relació habitual entre el col·lectiu jove, les entitats i l’ajuntament per tal de tenir un espai d’interacció i participació.

També es preveu seguir impulsant projectes de salut integral com el Punt de Salut Jove o el Punt Lila; projectes socials d’acompanyaments, com el Barris10 o el Projecte Rossinyol; o xerrades als instituts de secundària per donar a conèixer l’Oficina Jove i les serveis que s’hi ofereixen.