Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles acull la segona edició de la Fira Talent TIC

Aquest divendres 19 d’abril la ciutat acollirà aquest esdeveniment adreçat a estudiants de Formació Professional, Universitat, acadèmies privades, i treballadors que cerquin feina al sector TIC

dimecres 17 abril 2024

L’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i l’equip de Prospecció DUAL dels Serveis Territorials de Girona del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya porten a Banyoles la Fira Talen TIC. L’esdeveniment, que es farà a la sala 0 de l’Ateneu, posa en contacte empreses del sector tecnològic de les comarques gironines i l’alumnat de Formació Professional que finalitzen els seu estudis en alguns dels centres de la vegueria de Girona.

Un total de 7 empreses i 3 entitats (Cambra de Comerç de Girona, l’Associació Tècnic Informàtic (ATI) i l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona) i mig centenar d’alumnes participaran de la segona edició de la Talen TIC. La fira se celebrarà en un format que combina elements de fira i de speed dating, pensat per facilitar que les empreses tinguin l’oportunitat d’exposar què fan i quins perfils professionals volen incorporar a la seva estructura. Això permetrà als possibles candidats descobrir oportunitats de carrera professional, comprendre millor les necessitats del mercat laboral i, el més important, establir contacte directe amb les empreses per a les quals poden acabar treballant. La Talen TIC compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Banyoles i els instituts de Formació Professional de la vegueria.

Josep Maria Teixidor, regidor d’Administració i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Banyoles ha valorat molt positivament que la ciutat aculli aquesta fira, destacant que “és una excel·lent oportunitat per posar en valor el jove talent local en coneixements TIC i superar la inèrcia en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments a la ciutat Girona”.

Guillem Alsina, director de l’AENTEG ha explicat que “la fira busca dotar a les empreses associades d'un espai per entrar en contacte directe amb el talent gironí que busca feina en el sector, centrant-nos en l’alumnat d'FP que acaben els seus estudis”, a més d’afegir que “també tenen les portes obertes l’alumnat universitari i aquells qui surten d'acadèmies privades, així com treballadors en actiu o a l'atur, que es vulguin reciclar o ho estiguin fent, i vulguin treballar en el vibrant i dinàmic món de les noves tecnologies”.

Per la seva banda, la Prospectora de FP dual del Departament d’Educació, Úrsula Heredia ha remarcat que “la fira és una oportunitat pel departament d’Educació de donar a conèixer aquesta modalitat de pràctiques a les empreses i entitats que hi participen”, a més d’afegir que “més enllà de les sinèrgies que es creen entre empreses i alumnat, també hi ha la relació entre les pròpies empreses i els instituts per tal que l’alumnat estigui més preparat per al món laboral un cop finalitzin els estudis”.

Borsa de treball de l’AENTEG

D’altra banda, totes les persones participants en aquesta segona edició de la Fira Talent TIC podran apuntar-se a la borsa de treball de l’AENTEG, un nou recurs que es presentarà en societat aquest divendres coincidint amb l’esdeveniment que se celebra a Banyoles. Aquest servei, que restarà obert a tots els professionals que s’hi vulguin inscriure per cercar lloc de treball a l’àmbit TIC, serà ofert més endavant, i en exclusiva, a les empreses associades, que tramitaran les seves sol·licituds a través de la secretaria de la mateixa AENTEG.

En aquesta segona edició hi participen de l’organització els centres de secundària INS El Pla de l’Estany, INS Bosc de la Coma (Olot), els instituts Sa Palomera (Blanes), Vidreres, Cendrassos (Figueres), Montilivi (Girona), Rafael Campalans (Anglès) i Palamós, i el Patronat de l’Escola Politècnica de la Universitat de Girona.