Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles acull estudiants del Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària

L’alumnat d’aquest Màster interuniversitari podrà conèixer de primera mà els projectes i programes relacionats amb polítiques socials i educatives que es desenvolupen a Banyoles

divendres 01 març 2024

Avui divendres i demà dissabte Banyoles acull una trentena d’estudiants del Màster oficial en Polítiques Socials i Acció Comunitària que s’imparteix a diferents universitats del país per donar a conèixer alguns dels projectes i programes que es desenvolupen a la ciutat, en relació als àmbits educatius, joventut, serveis socials, etc..

El màster oficial en Polítiques Socials i Acció Comunitària aborda les polítiques públiques i l’acció comunitària combinant coneixements teòrics i utilitza la metodologia de l’anàlisi de casos per fer una aproximació complexa i participativa a la realitat del territori. En aquest sentit, la metodologia d’aquests estudis inclouen les visites a experiències concretes que, en aquesta ocasió, ha portat a l’alumnat a la ciutat de Banyoles. Acompanyats del professorat i del personal tècnic de l’Ajuntament que està a càrrec de diferents projectes com ‘Vine a la Balca’, ‘Lleure per a tothom’ o el programa ‘L’acció comunitària al barri de La Farga’.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles ha donat la benvinguda a l’alumnat i professorat del Màster, i ha aprofitat per explicar que la proposta va sorgir a través del professor Quim Brugué, quan aquest va participar a la presentació del llibre del Pla d’Escolarització Extensiva. En conèixer el pla va posar-se en contacte amb els Serveis Educatius municipals per tal que l’alumnat del màster pogués conèixer aquest i d’altres projectes que es desenvolupen a Banyoles de caire social i d’acció comunitària.

Aquesta estada, també permetrà a l’alumnat conèixer la ciutat des d’una vessant cultural i turística, aprofitant que la seva procedència és internacional, ja que més enllà d’estudiants catalans, també n’hi ha de la resta de l’estat espanyol i de països llatinoamericans com Colòmiba, Xile, Argentina, Perú, Equador i El Salvador. Durant la jornada de dissabte se’ls explicarà la història de l’estany i els recs, faran una ruta tot seguint el Rec Major fins al barri de Canaleta i allà se’ls hi presentarà el programa ‘Barris 10’ un projecte conjunt de l’ajuntament i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany.

El màster és resultat de la participació interuniversitària a través de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i l’Escola Doctor Robert-FUABformació, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida i la Universitat de Vic.