Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles acollirà una cinquantena d’esdeveniments esportius aquest any

El Triatló Internacional, que s’avança a finals d’agost, i els campionats d’Espanya de rem i de natació en aigües obertes seran les principals competicions

divendres 08 abril 2022

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui el calendari d’esdeveniments esportius per aquest any 2022. El calendari inclou prop d’una cinquantena de competicions que se celebraran durant tot aquest any, recuperant la majoria de proves esportives anteriors a la pandèmia. La propera prova serà el torneig previ al MICfootball que es farà el proper dimarts al Camp de futbol vell. 

Entre les principals competicions, destaca el Triatló Internacional, que s’avança respecte les darreres edicions i se celebrarà el cap de setmana del 27 i 28 d’agost; el Campionat d’Espanya de Natació en Aigües Obertes, que es farà el cap de setmana del 20 al 22 de maig; i el Campionat d’Espanya de Rem, que se celebrarà del 8 al 10 de juliol. Com a novetat, Banyoles acollirà el cap de setmana del 29 d’abril a l’1 de maig, el Campionat de Seleccions Autonòmiques de futbol sub-14 i sub-16. 

Seran les principals competicions d’un calendari que es va iniciar amb la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point, al febrer, i el Campionat de Catalunya d’Hivern de Piragüisme, del març passat. Aquestes proves oficials comparteixen calendari amb altres de caràcter més popular com la Travessia de l’Estany, que es farà el 18 de setembre; o la Marxa Popular Ciutat de Banyoles, prevista pel 27 de novembre.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que “a nivell esportiu estem parlant d’una progressiva tornada a la normalitat prèvia a la pandèmia, amb una activitat esportiva similar als anys anteriors a la pandèmia i amb menys restriccions que les que hem tingut fins ara”. “Mantenim l’aposta pels esports que singularitzen Banyoles, és a dir, que no és una política d’esdeveniments esportius perquè sí, sinó que es basa en competicions que són singulars i que estan molt vinculades als esports característics de Banyoles”, ha afegit el regidor d’Esports. 

Com a novetat, Jordi Congost ha remarcat també la vintena d’activitats que s’han organitzat a Banyoles relacionades amb la designació com a Ciutat del Bàsquet Català 2022 o noves propostes vinculades a esports complementaris, com el Banyoles Urban Bloc que es va celebrar dissabte passat. 

El regidor d’Esports ha destacat que “una de les mostres d’aquesta progressiva tornada a la normalitat” serà la recuperació del torneig Pre-MICFootball, que es farà el proper dimarts 12 d’abril al camp de futbol vell. El torneig, que s’iniciarà a les 5 de la tarda, amb els equips juvenils del Club Esportiu Banyoles i l’Atlètic Club Banyoles que competiran amb quatre conjunts dels Estats Units: FC Central Los Ángeles, Soccer Club Central, Peloteros USA i FC California-Los Ángeles.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc de Programes de Suport al Desenvolupament Local