Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles acollirà una cinquantena d’esdeveniments esportius aquest 2024

Un dels primers grans esdeveniments de l’any va ser la Shimano SuperCup Massi del passat cap de setmana, però a la ciutat també s’hi faran més de 20 competicions nacionals i internacionals

dijous 29 febrer 2024

La ciutat de Banyoles tornarà a ser un dels epicentres de l’activitat esportiva del país, acollint prop de 50 esdeveniments esportius durant aquest any i que queden recollits en el calendari que les àrees de Promoció Econòmica i Esports de l’Ajuntament de Banyoles han tornat a editar. En el document també s’hi recullen activitats i competicions que tenen lloc al Pla de l’Estany.

La Shimano SuperCup Massi i l’Open de Rem celebrats el passat cap de setmana passat a Banyoles han estat les dues primeres grans competicions esportives que s’han celebrat a la ciutat i que queden també recollits en la nova edició del calendari d’esdeveniments esportius impulsat per l’Ajuntament de Banyoles. Enguany el calendari recull més de 80 proves i competicions esportives que tindran lloc a la capital del Pla de l’Estany durant aquest 2024.

Jordi Congost, regidor d’Esports i primer tinent d’alcalde de Banyoles ha destacat que “tenimun calendari esportiu plenament consolidat i que no té la voluntat de créixer més, ja que bona part de les proves són a l’entorn de l’estany i creiem que ja no se n’hi poden celebrar més.” En aquesta línia “aquesta conscienciació la trobem en el fet que aquest any hem apostat per aglutinar totes les competicions de Triatló en un únic cap de setmana, a més de deixar de banda les modalitats de duatló o la triatló de llarga distància” ha afegit el regidor.

El Triatló Internacional, el Campionat d’Espanya absolut de rem o la 80a Travessia de l’Estany entre els esdeveniments més destacats

El 7 i 8 de setembre serà quan tindrà lloc el Triatló Internacional, que compartirà dates amb el Campionat d’Espanya de Triatló Olímpic i el Triatló de Catalunya. El mes de setembre també tindrà lloc la 80a Travessia de l’Estany, en concret serà el diumenge dia 15. Altres competicions rellevants de l’any serà el Campionat d’Espanya Absolut de Rem que tindrà lloc del 21 al 23 de juny o el Trofeu Ciutat de Banyoles de Piragüisme del 12 d’octubre.

Una de les novetats d’aquest any és que el calendari també recull els ‘Viatges Esportius’ organitzats pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany, ja que enguany, aquestes activitats estan obertes a tots els infants i famílies, a diferència d’anys anteriors on s’havia d’estar matriculat a algunes de les escoles de la comarca.

A nivell de disseny del document, també s’hi ha volgut donar valor a dos recursos impulsats des de l’Ajuntament relacionats amb el turisme i l’esport com són l’apartat de Turisme Esportiu de la pàgina web de.banyoles.cat i l’APP Sportway en la que s’hi pot consultar el calendari, a més enllà de la utilitat que té per a la pràctica esportiva.