Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles acollirà prop de mig miler de participants a la 37a edició del Triatló Olímpic de Catalunya

La competició ja compta amb més de 400 inscrits per a participar a la prova que es desenvoluparà durant el matí del diumenge 3 de setembre. La competició comportarà afectacions de trànsit entre 3/4 de 9 del matí i les 12 del migdia

dijous 31 agost 2023

Aquest diumenge 3 de setembre Banyoles torna a ser escenari del Triatló Olímpic de Catalunya, el més antic que se celebra ininterrompudament a l'Estat espanyol i que arriba a la 37a edició. Fins al moment s’han inscrit més de 400 triatltes que hauran de completar 1.500 metres de natació, 40 quilòmetres de ciclisme i 10 quilòmetres de cursa a peu.

El Triatló Olímpic de Catalunya 2023 presenta algunes novetats en els recorreguts amb bicicleta i de cursa a peu. La primera prova de natació serà un recorregut rectangular per l’Estany de Banyoles que se senyalitzarà amb boies. La prova de ciclisme començarà des del parc de la Draga en el que els participants hauran d’arribar fins a la rotonda d’Esponellà i tornar cap a Banyoles, fins a la cruïlla de Lió, per tornar a fer el mateix recorregut per així completar els 40 quilòmetres. Per últim, la competició de cursa a peu consistirà en recórrer dos vegades un circuit al voltant de l’Estany i del Parc de la Draga.

La celebració de la 37a edició del Triatló Olímpic de Catalunya comportarà afectacions de trànsit a la zona nord de Banyoles i a la carretera GIP-5121 entre la ciutat i Esponellà. Així, el diumenge 3 de setembre de 3/4 de 9 del matí fins, pràcticament les 12 del migdia es tallarà el trànsit de la GIP-5121 entre Banyoles i Esponellà. També en aquesta franja horària el pas de vehicles es restringirà en el tram que va del Passeig de la Draga fins a la cruïlla de Lió, corresponent a la carretera C-150a.

Una altra de les novetats que presenta la Triatló de Catalunya aquest any és la col·laboració del Centre Especial de Treball El Puig en l’elaboració del disseny i creació dels trofeus que es s’entregaran en finalitzar la competició.

Fins al moment s’han inscrit un total de 425 persones entre les diferents categories (des de cadets fins a veterans) que prendran part de la prova degana de triatló a territori espanyol.