Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de l’INS Pere Alsius graven un podcast per parlar sobre salut mental

La iniciativa pretén apropar els joves a la campanya ‘La diversitat ets tu’ que aquest any se centra en la salut mental

dimarts 14 juny 2022

Alumnes de tercer i quart d’ESO de l’Institut Pere Alsius de Banyoles han enregistrat un podcast per parlar sobre salut mental. En el podcast, impulsat dins el Servei Comunitari del Punt de Salut Jove, s’hi recullen testimonis que parlen obertament de trastorns alimentaris, depressió, tractaments o la pressió social i estètica amb l’objectiu de conscienciar-ne els i les joves. 

La proposta parteix de la voluntat d’apropar el col·lectiu jove a la campanya ‘La diversitat ets tu’ que impulsa anualment l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, a través de la Taula de Salut. Els i les joves han preparat entrevistes en profunditat a dues banyolines que han patit trastorns de la conducta alimentària (TCA) i que expliquen sense embuts les seves experiències.

Un dels testimonis, la Maria, detalla entre moltes altres situacions els mals moments i el fet de normalitzar una depressió que l’ha afectat durant molts anys i que es va complicar amb la pandèmia. L’altre testimoni, la Laura, vincula el seu cas amb la pressió del món de l’esport d’elit i aposta per la comunicació amb l’entorn per ajudar a superar les situacions més difícils. 

El Servei Comunitari del Punt de Salut Jove de l’Oficina Jove del Pla de l’Estany ofereix als i les joves de la comarca poder col·laborar amb alguna entitat social participant en les iniciatives o activitats que porta a terme l’associació en benefici de la comunitat. 

El podcast, que s’ha enregistrat a Ràdio Banyoles, es podrà escoltar sencer a través del web www.radiobanyoles.cat i s’emetrà també dins la programació de Ràdio Banyoles aquest proper dijous a les 7 de la tarda.