Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àlex Rigola porta a Banyoles la seva versió d’Hedda Gabler d’Ibsen

L’espectacle es podrà veure aquest dissabte a la Factoria d’Arts Escèniques en doble funció

dijous 16 novembre 2023

El director Àlex Rigola portarà aquest dissabte a Banyoles el seu darrer espectacle Hedda Gabler, la seva personal adaptació del clàssic d’Henrik Ibsen. L’espectacle es podrà veure en doble funció a La Factoria d’Arts Escèniques i les entrades estan exhaurides. 

Àlex Rigola trasllada la modernitat d’Henrik Ibsen al nostre present per explorar les contradiccions d’aquest gran personatge femení que és Hedda Gabler. Al muntatge, el director proposa una adaptació lliure del clàssic contemporani, considerat un dels primers textos de la dramatúrgia moderna i llargament representat als escenaris. Desubicació, desitjos, amors i desamors, conflictes ètics i destrucció són les temàtiques principals del muntatge. 

Com va escriure el mateix Ibsen: Busco representar éssers humans, emocions i destins humans sobre la base de les condicions i els principis socials del present. Sota aquesta premissa, Àlex Rigola proposa una posada en escena totalment despullada que deixa tot el pes de la funció en les actrius i els actors, en les pròpies tensions dramàtiques de la peça i en aquesta confidencialitat que es troba en la proximitat amb l’espectador, que conviurà amb els artistes dins les parets d’una caixa de fusta. 

Amb dramatúrgia i direcció d’Àlex Rigola, Hedda Gabler està protagonitzada per Nausica Bonnín, Miranda Gas, Pol López, Marc Rodríguez i Joan Solé i es podrà veure en doble funció a les 6 de la tarda i a les 8 del vespre a La Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles amb les entrades exhaurides.