Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

3a edició del cicle de poesia ‘Vers l’Estany’ impulsat per la Biblioteca de Banyoles

Aquest any el cicle es farà durant tot el mes de maig, amb 4 sessions des de la Pesquera Gimferrer i amb Joan Lluís-Lluís com a conductor

divendres 03 maig 2024

La Biblioteca de Banyoles inicia demà la tercera edició del cicle Vers l’Estany que aquest any concentra totes les sessions durant el mes de maig. Enguany per la Pesquera Gimferrer passaran els poetes Carles Rebassa, Susanna Rafart, Àngels Marzo i Josep Domènech Ponsatí. El cicle s’inicia aquest dissabte 4 de maig a les 7 de la tarda amb el poeta balear Carles Rebassa.

Vers l’Estany es consolida com la proposta que porta a Banyoles alguns dels noms més importants de la poesia catalana actual, fent-los partícips actius de cadascuna de les trobades, amb la seva poesia i la seva pròpia veu. Seran els mateixos autors que llegiran la seva obra i també la d’altres poetes. L’escriptor i periodista rossellonès Joan-Lluís Lluís és el conductor del cicle, una proposta que ha comissariat ell mateix escollint alguns dels noms més importants de la poesia catalana actual.

Com en la segona edició, el cicle s’iniciarà de la veu del poeta mallorquí Carles Rebassa, un escriptor que porta la seva poesia arreu dels Països Catalans amb una obra que li ha valgut, entre d’altres, el premi Carles Riba 2018 per Sons bruts o el premi Gabriel Ferrater 2020 amb El Caire Formentera.

La segona sessió tindrà com a protagonisme a Susanna Rafart, la poeta, que viu entre Banyoles i Barcelona i que té una obra àmpliament reconeguda per la crítica, oferirà la seva obra el dissabte 11. Ha guanyat premis de gran prestigi, com el Carles Riba 2011 per Pou de Glaç i el Miquel de Palol 2021 amb D’una sola branca. Aquesta proposta compta amb el suport de la Diputació de Girona, a través del Servei de Biblioteques.

El dissabte 18 de maig serà el torn de la poeta Àngels Marzo, un dels noms més destacats del moment i és que, des de Lleida, ha aconseguit fer resplendir la seva poesia, molt original, gràcies sobretot al seu quart llibre de poemes, El rastre nival (2022), que s’ha endut el premi Serra d’Or i el premi de la Crítica.

Tancarà aquesta tercera edició del Vers l’Estany Josep Domènech Ponsatí que el dissabte 25 de maig portarà part de la seva obra a Banyoles. El de Sant Feliu de Guíxols, a més de ser un dels grans traductors de llengua portuguesa, és autor d’una important obra poètica, amb una vessant iconoclasta. Ha guanyat el premi Gabriel Ferrater 2014 amb El càcol i el Premi Rosa Leveroni 2022 amb El confident de flotabilitat.

En aquesta tercera edició s’ha apostat per comprimir tot el cicle en un sol mes. Així les 4 sessions es faran durant tots els dissabtes del mes de maig a les 7 de la tarda a la pesquera Gimferrer i de forma gratuïta. Tota la informació del cicle es pot consultar al web cultura.banyoles.cat.