Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

360 triatletes competeixen aquest diumenge al Banyoles Half Triathlon

La prova se celebrarà durant tot el matí a l’entorn del Parc de la Draga

dilluns 26 abril 2021

Banyoles obrirà aquest diumenge el calendari de triatló amb la celebració d’una nova edició del Triatló B de Banyoles, el Banyoles Half Triathlon. La competició, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Federació Catalana de Triatló, portarà a Banyoles els millors triatletes catalans.

Un total de 360 triatletes participaran aquest proper diumenge 2 de maig a Banyoles al Triatló B. La competició comprèn 1.900 metres de natació, 80 quilòmetres de ciclisme amb un nou circuit i 20 quilòmetres de cursa a peu. 

El Triatló B s’iniciarà a 2/4 de 8 del matí al Club Natació Banyoles amb un circuit rectangular a l’Estany de Banyoles, senyalitzat amb boies. A continuació, els participants hauran de completar un doble circuit de dues voltes cadascun en bicicleta des del Passeig de la Draga passant per Fontcoberta i Esponellà i després, de tornada a Banyoles, fins a Porqueres i Sant Miquel de Campmajor. La competició acabarà amb la cursa a peu on els participants hauran de completar un circuit de 3 voltes per l’entorn del Parc de la Draga i l’Estany, en un recorregut totalment pla.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, s’ha felicitat de la recuperació de la prova, que l’any passat no es va poder celebrar, i ha afegit que “les inscripcions ja estan tancades des de fa dies”. Jordi Congost ha destacat que en la prova “els esportistes podran descobrir els principals atractius de Banyoles i la comarca del Pla de l’Estany” i ha agraït “la predisposició dels municipis participants per treballar conjuntament per aquesta prova i estem començant a introduir millores per a fer-la encara més de tota la comarca”.

Afectacions viàries

La celebració del Banyoles Half Triathlon comportarà afectacions viàries. La circulació a la carretera C150a, des de la cruïlla de Lió fins al passeig de la Draga i a la carretera de Circumval·lació de l’Estany, estarà tancada des de 2/4 de 9 del matí fins a 2/4 d’1 del migdia, així com el trànsit pel Passeig Dalmau, el darrer tram del Passeig de la Puda i la carretera GI- 524, entre Banyoles i Sant Miquel de Campmajor. També es tancarà al trànsit des de ¾ de 8 fins a ¼ d’11 del matí la carretera GIP-5121, entre Banyoles i Esponellà.

Primera prova del calendari

El Banyoles Half Triathlon de Banyoles serà la primera prova del calendari del triatló a Banyoles. Després de diumenge, la propera cita serà el Triatló Internacional, que se celebrarà el cap de setmana del 4 i 5 de setembre i que inclourà la Copa d’Europa Júnior de Triatló, el Campionat d’Espanya de Triatló o el Triatló de Catalunya, la prova degana del triatló a Catalunya.