Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

‘Vine en família i et regalem Banyoles’ s’amplia aquest any a tota la comarca del Pla de l’Estany

La sisena edició de la campanya s’allargarà fins al 31 de gener de 2020 i ofereix descomptes i regals a les famílies que s’allotgin a Banyoles o a la comarca. 14 allotjaments, 13 restaurants i 10 empreses d’activitats participen a la iniciativa que es dirigeix al turisme familiar.

divendres 04 octubre 2019

La campanya ‘Vine en família i et regalem Banyoles’ creix en aquesta sisena edició i s’amplia a tota la comarca del Pla de l’Estany. La iniciativa vol promoure el turisme familiar a Banyoles i comarca i ofereix allotjament gratuït per als infants o descomptes en l’estada per a les famílies que s’allotgin un mínim de dues nits a Banyoles o a la comarca. A més, les famílies participants rebran descomptes en activitats turístiques com el Tren Pinxo, la visita al Parc Neolític de la Draga i al parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà o la barca La Tirona, entre altres.

‘Vine en família i et regalem Banyoles i el Pla de l’Estany’ se celebrarà des d’avui i fins al 31 de gener de 2020 i hi participen 14 allotjaments, 13 restaurants i 10 empreses d’activitats. La iniciativa es va impulsar l’any 2014 amb la participació només d’allotjaments turístics i, a partir de 2015, s’hi van incorporar els restaurants. En aquest cas, per poder participar a la campanya, els restaurants han de disposar de menús infantils, trones i canviadors. En el cas dels allotjaments, han d’estar preparats per a les necessitats de les famílies i incloure bressols, escalfa biberons, menús infantils, trones, canviadors i zones de joc per als infants.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Banyoles ofereix als establiments que participen a la campanya un lot de productes infantils que aquests ofereixen als seus clients. El lot inclou pitets amb la marca Banyoles, pots de llapis, làmines per pintar i informació de les activitats per fer amb nens.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, s’ha mostrat satisfeta que “la campanya es pugui ampliar en aquesta edició a la comarca” i ha afegit que “augmentant l’oferta tant d’establiments com d’activitats, no només de la comarca, sinó també de Banyoles i augmentant també els dies de la campanya volem arribar a més famílies participants”. Anna Tarafa ha explicat que, en les darreres edicions, “hem tingut una mitjana d’entre 50 i 60 famílies participants i esperem que aquesta xifra creixi en aquesta edició”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, ha valorat també positivament la incorporació de la comarca a la iniciativa i ha remarcat que “és important que recollim sinèrgies i agrupem tot el territori”.

Mecànica de la campanya

Les famílies que s’allotgin als establiments que participen a la campanya un mínim de dues nits a Banyoles o a qualsevol dels municipis de la comarca fins al 31 de gener de 2020 gaudiran de l’allotjament gratuït per als infants de fins a 11 anys (fins a dos nens i un nen per adult) o bé d’un 10% de descompte en el preu de l’estada.

Quan les famílies arribin a l’allotjament rebran un sobre de la campanya amb informació d’activitats i també un fulletó segellat per l’allotjament que els servirà per gaudir dels descomptes i aconseguir els regals que els lliuraran a l’Oficina de Turisme de Banyoles. Com a novetat, rebran com a regal el joc de memòria de Banyoles, a més del joc La Banyoles magnètica, que inclou els sis imants de l’Estany i els sis del Barri Vell i de la motxilla dels dracs.

A banda dels beneficis en l’estada, les famílies poden gaudir de  descomptes en activitats turístiques i aquest any s’hi ha afegit com a novetat el Parc Neolític de la Draga, el lloguer d’una barca de rems a  l’Estany o un taller d’elaboració de paper artesanal al Molí de la Farga. Aquestes activitats se sumen a altres propostes com els descomptes als museus de Banyoles, al Tren Pinxo, a la barca Tirona o al Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà.