Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

‘Una galaxia de luciérnagas’, aquest divendres a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles

L’obra reviu una experiència personal que la directora Aina Tur va viure fa 22 anys en un país d’Amèrica Llatina

dimecres 06 octubre 2021

La Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles acollirà aquest divendres al vespre l’obra ‘Una galaxia de luciérnagas’, un monòleg escrit i dirigit per Aina Tur i interpretat per Anna Alarcón. L’obra reviu una experiència personal que la pròpia autora i directora del muntatge va tenir fa 22 anys en un país d’Amèrica Llatina. Les últimes entrades per a l’espectacle estan a la venda a cultura.banyoles.cat.

El juliol de 1998 quan tenia 21 anys, Aina Tur era a Llatinoamèrica participant en un projecte de cooperació internacional amb altres ciutadans espanyols quan van patir un assalt a mà armada. Aquella experiència va transformar la vida de l’autora, tant per la duresa de la situació que va viure, com per les seves conseqüències. Uns dies més tard, van poder constatar que la procedència europea de quatre de les víctimes havia desfermat uns mecanismes que mai no s’haurien activat per cap habitant del país on es trobaven.

El que va succeir va marcar la vida de l’autora i, possiblement, les de la resta de cooperants que l’acompanyaven en aquella circumstància. Vint anys més tard, aquella experiència s’ha transformat en el monòleg teatral que ara arriba a escena i que no únicament sublima una experiència traumàtica que fa reviure la trobada entre víctimes i botxins, sinó que també posa el focus en el privilegi que suposa haver nascut en un país ric i en com l’ètica, la moral i la justícia es manifesten a la perifèria del sistema.

L’espectacle es podrà veure aquest divendres 8 d’octubre a les 8 del vespre a la Factoria d’Arts Escèniques. Les entrades es poden adquirir a través del web cultura.banyoles.cat.