Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ricky Rubio, nou ambaixador del Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona

El jugador de bàsquet Ricky Rubio s’ha convertit aquest dilluns a la tarda en nou ambaixador del Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, amb seu a Banyoles. Rubio ha rebut la distinció aquesta tarda en el transcurs d’un acte on ha parlat dels valors més enllà del bàsquet i de l’esport.

dimarts 02 juliol 2019

L’acte s’ha celebrat aquesta tarda al Museu Darder i ha comptat amb les intervencions de l’alcalde, Miquel Noguer, el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, i Víctor López, director de la Càtedra d’Esport i Educació Física i del Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, a més del propi jugador.

En els seus parlaments, tant Miquel Noguer com Quim Salvi han coincidit ha destacar els valors de Ricky Rubio en el món de l’esport. L’alcalde ha destacat que “és un luxe tenir un esportista com en Ricky com a ambaixador del Centre d’Estudis Olímpics”. En el mateix sentit, Quim Salvi ha agraït a Ricky Rubio el que ha qualificat com a “acte de generositat per ajudar-nos a transmetre els valors de l’esport”. 

Per la seva banda, Ricky Rubio s’ha mostrat “’orgullós” de la seva designació com a Ambaixador Olímpic i ha destacat que “en els Jocs s’hi barregen tots els valors que té l’esport” i ha recordat la seva vinculació amb Banyoles des que fa 11 anys va iniciar el seu campus d’estiu al Collell.

Ambaixadors Olímpics

El Programa d’Ambaixadors Olímpics és un dels projectes vinculats al Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona i pretén difondre els valors educatius, esportius i humans d’esportistes d’alt nivell que són medallistes olímpics i que tenen una vinculació amb el territori perquè puguin traslladar els seus coneixements i experiència als escolars, professionals i persones vinculades als àmbits educatius i de l’esport de les comarques gironines.

En aquest sentit, els ambaixadors són escollits per la direcció i consell assessor del Centre d’Estudis Olímpics, valorant la seva trajectòria esportiva, la participació i medalles obtingudes en Jocs Olímpics, el valor humà de l’esportista i el vincle territorial. Els esportistes olímpics Fernando Climent i David Barrufet es van convertir en els primers ambaixadors del Centre d’Estudis Olímpics. Posteriorment, es va designar com a ambaixador honorífic Pere Miró, actual director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional.

Ricky Rubio

Ricard Rubio Vives, més conegut com a Ricky Rubio, és jugador de bàsquet professional i en la darrera temporada ha militat als Utah Jazz de la NBA. Defensant els colors de la Penya, i amb tan sols 14 anys 11 mesos i 24 dies, va debutar a la Lliga ACB, aconseguint aquella mateixa temporada la Lliga Catalana i la FIBA Europecup. Amb el Joventut de Badalona va obtenir èxits notables com la Copa del Rey i la ULEB Cup.

El 2009 va ser escollit pels Minnesota Timberwolves de la NBA, tot i que finalment va acabar jugant al FC Barcelona, amb qui va guanyar l’Eurolliga el 2010, quan va ser escollit com a millor jugador jove de la competició. El desembre de 2011 va fer el seu debut a l’NBA amb els Timberwolves, on va jugar fins que la’ny 2017 va ser traspassat als Utah Jazz. Actualment és agent lliure.

A nivell de selecció, destaquen les medalles d’or que va aconseguir a l’Eurobasket, al 2009 i 2011, i les medalles de plata i bronze als Jocs Olímpics de Pequin 2008 i Rio de Janeiro 2016, respectivament. Compromès amb la societat, el jugador del Masnou ha creat una fundació amb els objectius de sensibilitzar i promoure la prevenció del càncer de pulmó i, per altra banda, ajudar a nens i joves vulnerables a créixer i a integrar-se socialment. Precisament, la fundació impulsa el programa Community Team, dirigit a nens i nenes, que ja s’està portant a terme al barri del Raval de Barcelona i properament s’iniciarà al barri de Font de la Pólvora de Girona, així com a la promoció del bàsquet a Banyoles.