Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Sant Martirià tanca amb gran èxit de públic

Durant tot el cap de setmana, milers de visitants han omplert el Parc de la Draga. La fira ha tornat a ser un espai de referència del món del cavall i les races autòctones

dilluns 21 novembre 2022

La Fira de Sant Martirià de Banyoles va tancar ahir al vespre amb un nou gran èxit de públic. Milers de visitants han omplert durant tot el cap de setmana el Parc de la Draga que ha tornat a ser un espai de referència del món del cavall i les races autòctones. 

La Fira de Sant Martirià, amb la 44a Mostra del Cavall i la 17a edició de la Mostra de races autòctones dels Països Catalans, es va inaugurar divendres al matí amb la visita d’uns 3.000 escolars de llars d’infants i escoles d’educació primària de Banyoles i també d’altres municipis de la comarca. Els més petits van ser els primers a descobrir l’espai de la fira i van anticipar un degoteig constant de visitants que, especialment dissabte i sobretot ahir diumenge al matí, van omplir l’entorn del parc de la Draga.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha destacat que “recuperada la normalitat amb el programa d’activitats, la fira ha tornat a ser un dels nostres millors aparadors i ha atret a una gran diversitat de visitants d’arreu del territori català i, fins i tot, de la Catalunya del Nord”. Anna Tarafa ha remarcat que “la fira és un referent indiscutible del món del cavall i de les races autòctones i això s’ha tornat a evidenciar un any més”.

Concursos morfològics, amb més participants que en l’edició de 2019, espectacles eqüestres, exhibicions, xerrades o presentacions han omplert la programació de la fira que ha inclòs també el mercat d’artesania, amb més d’un centenar de parades, o l’Espai Divulgatiu al pavelló de la Draga on, com a novetat, s’hi ha pogut veure un espectacle infantil.