Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles repara el parquet del pavelló de La Draga

Els treballs s’han portat a terme aprofitant l’aturada de l’estiu

divendres 22 setembre 2023

L’Ajuntament de Banyoles ha finalitzat recentment els treballs de reparació del parquet del pavelló de La Draga. Els treballs, que s’han executat aprofitant l’aturada d’estiu, han suposat una inversió de 60.498,79 euros. 

El pavelló de La Draga es va construir coincidint amb la designació de Banyoles com a subseu de rem en els Jocs Olímpics de Barcelona’92. Amb els anys, les cobertes s’han anat degradant i malmetent a causa de les inclemències del temps i el desgast natural dels elements que la composen, com la làmina impermeabilitzant i les planxes de l’aïllament tèrmic, i això ha acabat provocant filtracions d’aigua a l’interior de l’equipament. 

Els darrers treballs de polida del parquet es van fer l’any 2014 i, des d’aleshores, ha estat sotmès a un ús intens que l’ha anat desgastant i malmetent. És per això que, aprofitant l’aturada de l’activitat a l’estiu, l’Ajuntament de Banyoles ha portat a terme els treballs per reparar i reposar les àrees de parquet malmeses per les filtracions. A més, s’ha aprofitat l’actuació per polir i envernissar tota la pista. 

Els treballs han consistit en el desmuntatge d’una part del parquet existent d’auró i la substitució per parquet de les mateixes característiques. En total, s’han substituït prop de 100 metres quadrats. A més, s’ha polit i envernissat la zona canviada i s’ha aprofitat l’actuació per polir la resta de parquet i envernissar-lo i s’han pintat de nou totes les línies de la pista de joc, d’acord amb les federacions esportives per a la pràctica de l’handbol, el bàsquet, el patinatge i el taekwondo, en aquest cas a la sala de tatami. El pavelló s’utilitza també per a usos escolars, per a activitats d’Educació Física de centres educatius, per a formacions i per a activitats per a gent gran. El pavelló de La Draga té una ocupació de prop de 70 hores setmanals. 

Prèviament als treballs de reparació del parquet, també s’han portat a terme les obres de la segona fase de reparació de les cobertes del pavelló per evitar futur filtracions d’aigua.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que “el consistori estava obligat a fer tot el seguit d’actuacions de millora per tal que tots els esportistes que setmanalment en fan ús puguin competir en garanties”. Congost també ha apuntat que “el fet que es tracti d’un parquet de l’any 1992 ha dificultat poder substituir les peces que estaven en mal estat per unes de les mateixes característiques, tot i que finalment s’ha aconseguit”. Davant d’aquesta situació, i de cara a futures millores, es tenen en reserva al voltant de 50 metres quadrats. “Els treballs que s’han fet garanteixen una vida útil de com a mínim 10 anys fins que s’hagi de tornar a fer una nova actuació” ha afegit el regidor banyolí. 

Les obres, que ha finançat íntegrament l’Ajuntament de Banyoles, han suposat una inversió de 60.498,79 euros i els treballs, que s’han allargat tres setmanes, han anat a càrrec de l’empresa Via Global Flooring.