Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’actor Lluís Soler actua per primera vegada als escenaris banyolins

Presentarà al Teatre Municipal Birnam, un monòleg sobre la vida d’un actor i Shakespeare

dimarts 01 març 2022

El reconegut actor Lluís Soler actuarà per primera vegada als escenaris banyolins. Soler presentarà Birnam, un intens monòleg sobre la vida d’un actor abans de sortir a escena i la visió del món que Shakespeare ofereix a través de les seves obres. L’espectacle es podrà veure aquest divendres a les 8 el vespre al Teatre Municipal i les entrades es poden comprar al web cultura.banyoles.cat o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. 

A Birnam, un actor, ja gran, és al camerino preparant-se per representar el rei Duncan a Macbeth, quan li comencen a sorgir dubtes. Sobre el valor de la paraula i la naturalesa del llenguatge, sobre el teatre i la seva funció, sobre el seu moment com a actor i el seu passat, sobre la vellesa... Li revenen tots els seus fantasmes, dubta de tot, el seu món entra en crisi. Amb aquestes disquisicions va establint un soliloqui teixit amb cites, referències i comentaris a Shakespeare i a les seves obres així com a alguns dels dramaturgs i escriptors que estima (Beckett, Sara Kane, Borchert, Tarkovski…). Aquestes reflexions fan que es replantegi la conveniència de sortir o no a escena, mentre se n’acosta l’hora i la veu del regidor, com un Cronos implacable, va anunciant l’arribada del moment de la decisió. 

L’espectacle, amb text de Víctor Sunyol, dirigit per Joan Roura i produït per La Perla 29, permetrà veure per primera vegada als escenaris de Banyoles a l’actor Lluís Soler que porta a escena Birnam. Soler ja va interpretar una aproximació d’aquest muntatge al festival Shakespeare de fa set anys i, amb el temps i la complicitat de Víctor Sunyol, Joan Roura i la resta de l’equip ha liderat el retorn d’aquest text sobre l’escenari que es converteix en un intens monòleg d’un actor veterà amb el cor ple de Shakespeare i el cap ple de dimonis. 

Les entrades per a l’espectacle (11€) es poden comprar en línia al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat) o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.