Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Francesc Malagelada, Banyolí de l’Any

El doctor banyolí ha estat reconegut pel seu compromís amb la salut i la investigació mèdica. Els Premis Banyolí de l’Any han reconegut també la Coral Veus de l’Estany, la Fundació Autisme Mas Casadevall i l’empresa Interactiu

divendres 22 setembre 2023

El doctor banyolí Francesc Malagelada ha estat reconegut aquest vespre amb el Premi Banyolí de l’Any. El guardó, proposat per iniciativa popular, reconeix el seu compromís amb la salut i la investigació mèdica, el seu treball per assolir nous tractaments mèdics i la seva determinació a millorar la qualitat de vida de les persones. Els premis Banyolí de l’Any han reconegut també la Coral Veus de l’Estany, la Fundació Mas Casadevall i l’empresa Interactiu. 

L’acte de lliurament dels Premis Banyolí de l’Any s’ha celebrat aquest vespre a l’Auditori de l’Ateneu i ha permès reconèixer la tasca que porten a terme persones, empreses, entitat o institucions de la ciutat. En l’obertura de l’acte d’entrega dels guardons, l’alcalde Miquel Noguer, ha destacat que “arribem a la quinzena edició d’uns premis dels quals ens en sentim molt orgullosos” i ha afegit que els Premis Banyolí de l’Any “projecten al conjunt de la població, a la comarca i al país, persones, empreses i entitats que poden passar desapercebudes, però que contribueixen al nostre progrés col·lectiu, des de la creació de riquesa, el suport a nombroses accions socials, des d’una trajectòria exemplar o des de la projecció de Banyoles gràcies a un èxit personal”. 

Francesc Malagelada, Banyolí de l’Any

Nascut a Banyoles, Francesc Malagelada és consultor líder en traumatologia i ortopèdia a Londres. Especialitzat en els trastorns del peu i del turmell i en lesions esportives, fractures o artritis, el doctor Malagelada és un investigador mèdic que treballa per oferir tractaments mèdics avançats, amb o sense cirurgia. 

Graduat en Medicina a la Universitat de Barcelona l’any 2005, Francesc Malagelada va centrar la seva especialització en la formació en traumatologia i ortopèdia, tant a Catalunya com al Regne Unit, on ha treballat en algunes de les institucions més prestigioses del país, com el Royal National Orthopaedic Hospital i el Royal London Hospital. 

En la seva formació, el doctor Malagelada va completar una beca a la British Orthopaedic Foot and Ankle Society a Windsor i se li va concedir la prestigiosa beca internacional ESSKA-AFAS dirigida a joves promeses de la cirurgia ortopèdica. 

Des de 2017, exerceix com a consultor al Royal London Hospital, el centre sanitari de traumatologia més gran del Regne Unit, on forma part d’un equip de cirurgians ortopèdics de renom mundial. Compagina l’atenció als seus pacients, amb el seu interès per la formació i la investigació mèdica i el seu treball sobre una varietat de tractaments innovadors i tècniques quirúrgiques ha estat publicat en revistes i publicacions internacionals de prestigi. Darrerament, ha participat en un estudi de la Universitat de Barcelona que ha permès descriure una nova estructura anatòmica del turmell i explicar perquè molts esquinços de turmell continuen produint dolor, fins i tot mesos o anys després de la lesió inicial. 

La recerca del Doctor Malagelada se centra principalment en el camp de la cirurgia mínimament invasiva, per la qual va obtenir en un doctorat la màxima distinció ‘Cum Laude’. Actualment és també professor clínic sènior honorari a la Universitat Queen Mary de Londres, on imparteix classes al Màster de Ciències del Trauma Ortopèdic. 

La Coral Veus de l’Estany, premi a la Trajectòria

La que va ara coneixem com a Coral Veus de l’Estany va néixer l’any 1973 de la mà del recordat Pere Frigoler que va propiciar la creació de la Coral Mixta de Banyoles, vinculada inicialment a la parròquia, i posteriorment la Coral del Centre Excursionista de Banyoles, per impulsar i difondre la música catalana i preservar la identitat del país. Aquesta estima per la música catalana i pel país s’ha mantingut inalterable al llarg d’aquestes cinc dècades, primer amb el mateix Pere Frigoler al capdavant, després amb l’Antoni Amorós i, des de 2001, amb la Carme Cornellà. 

La Coral Veus de l’Estany és molt més que un referent en el cant coral a la nostra ciutat. És també un referent pel seu compromís social, per la seva vinculació al territori, per la seva implicació en l’agenda cultural i social i per haver sabut crear un espai de trobada i una xarxa de persones que setmanalment s’uneixen per compartir música i amistat.

Fundació Mas Casadevall, premi a la Millor Iniciativa Social

El premi a la Millor Iniciativa Social s’ha lliurat a la Fundació Autisme Mas Casadevall pel seu projecte TEAcompanyEM. El projecte s’estén a altres comarques, com La Garrotxa, l’Alt Empordà o La Selva, i dona suport a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i a les seves famílies, facilitant i acompanyant en serveis, a través de la Intervenció Terapèutica, les activitats de respir i la formació i sensibilització. A través d’aquest nou projecte, l’entitat ha atès més de 227 persones. 

Interactiu, premi a la Millor Iniciativa Empresarial

El Premi Banyolí de l’Any a la Millor Iniciativa Empresarial, que reconeix l’aportació empresarial més innovadora a Banyoles i el Pla de l’Estany en el darrer any, ha estat per a l’empresa tecnològica Interactiu per la seva activitat empresarial. Amb més de 15 anys d’experiència, l’empresa va ser impulsada pels germans Pere i Josep Ponsatí , compta amb una quarantena de treballadors i ha desenvolupat més de 3.000 projectes digitals, oferint serveis d’èxit per a la implantació digital de tota mena de negocis. 

Premis Banyolí de l’Any

Els Premis Banyolí de l’Any s’han lliurat aquest vespre en el transcurs d’un acte que s’ha celebrat a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. L’acte, que ha comptat amb l’assistència d’unes 200 persones, ha estat presidit per la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra. La presidenta ha felicitat els guardonats i ha destacat que els Premis Banyolí de l’Any “són uns premis reconfortants i emotius perquè els concedeix la gent que us coneix”. 

L’acte s’ha tancat amb l’actuació de Pau Hidalgo, al violoncel, i Arnau Pera, al violí, alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles, que actualment continuen la seva formació musical a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Els Premis Banyolí de l’Any són una iniciativa de l’Ajuntament de Banyoles i compten amb el suport de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany.