Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fatou Kanteh, Ambaixadora Barris 10

La futbolista banyolina és la primera referent del programa de convivència i cohesió social a través de l’activitat física i l’esport

dimarts 13 juny 2023

La futbolista banyolina Fatou Kanteh és la primera Ambaixadora del programa Barris 10, que impulsa l’Ajuntament de Banyoles conjuntament amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany. Barris 10 és un programa de convivència i cohesió social a través de l’activitat física i l’esport que es porta a terme a la ciutat. 

La presentació de Fatou Kanteh com a Ambaixadora del programa Barris 10 s’ha fet aquesta tarda en un acte a l’Estadi Miquel Coromina i Morató. La futbolista banyolina ha pogut intercanviar impressions amb joves futbolistes del Club Esportiu Banyoles, alguns d’ells participants del programa Barris 10. 

La regidora d’Acció Social en funcions de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat que “Fatou Kanteh és un referent com a persona i especialment com a dona perquè ha hagut de superar molts obstacles per arribar on és”. Ester Busquets ha recordat, a més, que “Kanteh és la millor ambaixadora que podem tenir perquè ella mateixa ha participat en alguns projectes que s’estan portant a terme a la ciutat i que actualment formen part de Barris 10”. 

Per la seva banda, el president del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Jordi Tarridas, ha explicat que “la designació de Kanteh com a Ambaixadora Barris 10 forma part del projecte Referents 10 que s’inclou en la línia estratègica de Formació i Sensibilització del programa Barris 10 perquè no només és important la promoció de l’esport, sinó també la sensibilització al voltant de l’activitat esportiva com a eina d’inclusió social”. Tarridas ha remarcat, a més, que “la figura de la Fatou Kanteh ens permetrà promoure el programa amb un referent femení per a les participants i per a les seves famílies”. 

Fatou Kanteh ha agraït la designació com a Ambaixadora Barris 10 i ha destacat que “m’agradaria poder parlar amb els nens i nenes que participen al programa i explicar-los que, si volen i són constants, poden aconseguir-ho i que l’esport és una gran eina”.

Barris 10 és un programa social, educatiu, obert i inclusiu que pretén potenciar la cohesió social i la convivència a través de la promoció de la pràctica esportiva d’infants i joves, oferint activitats esportives inclusives i mesures que facilitin la incorporació de tots els col·lectius en els circuits esportius de Banyoles. Com a objectius específics, el programa vol contribuir al desenvolupament educatiu, social i físic dels infants i joves a qui es dirigeix el programa; definir estratègies d’accessibilitat; definir un model organitzatiu entre els diferents agents implicats; i sensibilitzar la població en inclusió o diversitat. 

Barris 10 s’organitza en cinc línies estratègiques: organització i coordinació, Formació i sensibilització; Projectes i activitats; Accessibilitat i suport; i Ciutat, territori i comunitat. 

Fatou Kanteh

Nascuda a Banyoles al 1997, Fatou Kanteh s’ha consolidat com a futbolista professional gràcies a la seva determinació i ambició. Va descobrir la passió pel futbol de ben petita, jugant al pati de l’escola de la Vila i a les places i carrers del seu barri, el barri de la Farga. Amb força i convicció ha aconseguit fer realitat el seu somni: arribar a la primera divisió femenina del futbol i debutar amb la selecció nacional femenina de Gàmbia, el país natal del seu pare. 

Amb només 14 anys, Fatou Kanteh va debutar amb el primer equip femení de la Unió Esportiva Porqueres i, després d’aconseguir el campionat de lliga amb el club del Pla de l’Estany, va fitxar per l’EDF Logroño, amb qui va aconseguir el campionat de lliga de segona divisió i l’ascens a la màxima categoria femenina. 

La temporada 2019-2020 va fitxar per l’Sporting de Huelva. Després de dues temporades amb l’equip andalús, aquest maig passat va ser subcampiona de la Copa de la Reina, fent realitat el que veia a la televisió: jugar cara a cara contra el FC Barcelona. Aquesta temporada 2022/2023, la cinquena a la màxima categoria del futbol femení, ha jugat amb el Villarreal CF. 

Fatou Kanteh manté també un important compromís social amb el ‘Projecte Gàmbia’, per fomentar l’esport entre els i les joves del país d’origen de la seva família facilitant-los material esportiu. Amb el ‘Projecte Gàmbia’ la futbolista banyolina compta amb la col·laboració d’institucions com l’Ajuntament de Banyoles o d’entitats com la Unió Esportiva Porqueres.