Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es constitueix el Comitè Organitzador de la World Rowing Masters Regatta de Rem de Banyoles

Se celebrarà el setembre de 2021 i s’hi preveu la participació de prop de 3.500 persones

dimecres 13 novembre 2019

L’Ajuntament de Banyoles ha constituït el Comitè Organitzador de la World Rowing Masters Regatta de Rem, que se celebrarà a la ciutat el setembre de 2021. S’hi preveu la participació de prop de 3.500 esportistes veterans de tot el món.

Aquesta setmana s’ha celebrat a l’Ajuntament de Banyoles la reunió de constitució del comitè organitzador. El comitè està integrat pe l’Alcalde, Miquel Noguer, que n’és el president; la presidenta de la Federació Espanyola de Rem, Asunción Loriente; el representant territorial de la Secretaria General de l’Esport a Girona, Josep Pujols; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; el president de la Federació Catalana de Rem, Iván Valencia; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost; el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer; i el president del Club Natació Banyoles, Albert Comas.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que “la constitució del Comitè Organitzador és un pas imprescindible per començar a treballar en l’organització d’aquesta competició internacional que estem segurs tindrà un gran impacte a la ciutat, no només pel desenvolupament de la competició, sinó també pel volum de persones que aplegarà”.

La World Rowing Masters Regatta és una competició de rem que se celebra anualment a principis de setembre en diferents punts del món. Aquest any s’ha celebrat a Budapest (Hongria) l’edició 2019 i per a l’any vinent se celebrarà a Linz Ottensheim (Àustria). A la competició, a la que poden prendre-hi part esportistes a partir de 27 anys, s’hi preveu la participació d’uns 3.500 esportistes que, amb els acompanyants, puguin arribar fins a les 10.000 persones.

Abans d’escollir Banyoles com a seu de la World Rowing Masters Regatta de 2021, una delegació de la Federació Internacional de Rem (FISA) va visitar la ciutat i les instal·lacions del Club Natació per valorar la candidatura de la ciutat. Durant dos dies van inspeccionar la ciutat, el camp de regates i el projecte de la candidatura. Posteriorment, l’alcalde i el regidor d’Esports, Jordi Congost, es van desplaçar a Lausanne per reunir-se amb els màxims responsables de la FISA.