Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eleccions municipals

Un total de 13.396 banyolins i banyolines estan convocats aquest diumenge 28 de maig a les eleccions municipals per escollir els seus representants al consistori per al proper mandat. Com a novetat, la composició del ple de l’Ajuntament de Banyoles passarà de 17 a 21 regidors, després que la ciutat hagi superat els 20.000 habitants.

divendres 26 maig 2023

El nombre de ciutadans i ciutadanes que podran exercir el seu dret a vot ha augmentat en 417 persones, davant els 12.979 electors de les eleccions municipals de 2019.

 

Mapa de col·legis electorals

Durant la jornada electoral, s’habilitaran 7 col·legis electorals, recuperant com a col·legis electorals edificis que tradicionalment han acollit meses i mantenint el Teatre Municipal com a seu com en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya de 2021. Concretament, l’electorat es repartirà en els col·legis electorals de la sala de plens de l’Ajuntament de Banyoles, els casals de barri de Mas Palau i Can Puig, l’Ateneu-Centre Municipal d’Estudis Musicals, l’escola bressol municipal La Balca i el Teatre Municipal. Els set col·legis electorals obriran, de manera ininterrompuda, de les 9 del matí a les 8 del vespre.

Per poder votar, les persones hauran de constar al cens electoral vigent i podran consultar el seu col·legi electoral a través de la targeta censal que l’Institut Nacional d’Estadística (INE) envia a casa o bé en línia a través del web de l’INE a www.ine.es.

Per les eleccions de diumenge a Banyoles s’han mobilitzat una trentena de persones que col·laboraran en l’organització dels comicis, a més del dispositiu de la Policia Local i Mossos d’Esquadra.

PLÀNOL DE COL·LEGIS ELECTORALS