Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles organitza una caminada pels drets de la gent gran

Una vintena de persones han participat en l’activitat, coincidint amb el Dia Mundial contra el maltractament de les persones grans

dijous 15 juny 2023

L’Àrea de Serveis socials, Acció comunitària, Igualtat i Salut de l’Ajuntament de Banyoles ha organitzat per avui dijous una caminada pel drets de les persones grans. L’activitat, que s’ha fet coincidint amb el Dia Mundial contra el maltractament de les persones grans, s’ha celebrat al parc de la Draga. 

A les 10 del matí, una vintena de persones vestint amb camisetes blanques per donar visibilitat a la commemoració s’han trobat per la lectura del manifest del Consell de la Gran de Catalunya. La lectura ha anat a càrrec de la regidora d’Acció Socials en funcions, Ester Busquets, i d’un usuari del Centre El Puig. En el manifest, es destaca que cap tipus de maltractament és justificable, s’explica que aquesta situació és més present en les dones que en els homes i que es posa el focus en la prevenció com a millor eina per a posar-hi remei. 

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), publicat l’any 2017 i basat en dades de 28 països, com a mínim més del 15,7% de les persones de 60 anys o més estan sotmeses a alguna forma d’abús i només es denuncien 1 de cada 24 casos. Entre els abusos més freqüents, hi ha el maltractament psicològic (11,6%), abús econòmic (6,8%), desatenció (4,2%), maltractament físic (2,6%) i abús sexual (0,9%). 

Una vegada llegit el manifest, les persones participants han fet la caminada escollint quin dels dos recorreguts volien fer: la volta a l’Estany o un itinerari més curt des del parc de la Draga fins a la Torre d’Arribada del rem, a Lió. A l’arribada, i dinamitzades pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany, s’han fet sessions d’estiraments. 

A més de la caminada, la façana de l’edifici consistorial s’il·luminarà avui dijous de verd per sensibilitzar la població contra els maltractaments a les persones grans.