Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles impulsa una campanya per eliminar les bosses de plàstic del mercat

Es repartiran bosses reutilitzables i se sortejaran vals de 100€ per gastar a establiments comercials i de restauració

dilluns 21 setembre 2020

L’Ajuntament de Banyoles impulsa la campanya ‘Al mercat de Banyoles sí reciclables, no plàstics!’. La iniciativa vol promoure la utilització de bosses reciclables al mercat setmanal i eliminar l’ús de bosses de plàstic. La campanya s’iniciarà aquest dimecres i s’allargarà fins al 14 d’octubre.

La campanya, promoguda per l’Ajuntament de Banyoles amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, vol fomentar l’ús de bosses de tela o d’altres materials i suports no contaminants i eliminar les bosses de plàstic d’un sol ús. La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha destacat que “amb aquesta campanya volem contribuir de manera activa a fomentar el comerç sostenible” i ha afegit que “són bosses reutilitzables que es renten fàcilment, amb la intenció que la gent les porti per comprar i anar reduint l’ús de plàstic al mercat i, per extensió, a la ciutat”. A més, i segons ha afegit la regidora, “amb aquesta campanya volem dinamitzar el mercat i reforçar el seu rol dinamitzador del comerç i dels serveis del  entre de la ciutat”.

En aquest sentit, i a partir d’aquest dimecres, els compradors del mercat setmanal podran aconseguir la bossa de la campanya a la parada que s’instal·larà al centre de la Plaça Major. Per aconseguir-la, hauran d’omplir una enquesta i es repartiran les bosses fins que se n’exhaureixin les existències. A més, participaran en el sorteig d’un val de 100€ per gastar als comerços i restaurants de Banyoles. Cada setmana se sortejaran 2 vals de 100€.

L’eliminació dels residus plàstics serà obligatòria a partir de l’1 de gener de 2021 per a qualsevol activitat de caire comercial.