Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles aprova el Pla Director de la Bicicleta

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns ha aprovat inicialment el Pla Director de la Bicicleta. El document, que pretén impulsar l’ús de la bicicleta a la ciutat, inclou una diagnosi i defineix diferents actuacions per portar a terme en els propers anys i valorades en uns 235.000 euros.

dimarts 26 març 2019

El Pla Director de la Bicicleta de Banyoles es va començar a elaborar a finals de 2016, a partir d’un procés participatiu entre entitats i col·lectius de la ciutat usuaris de la bicicleta, a més d’una enquesta ciutadana en la que van participar més d’un centenar de persones. A partir de maig de l’any passat es va iniciar el procés de diagnosi i ahir al ple es va aprovar inicialment el pla director amb les propostes d’actuació que contempla.

El Pla estableix que Banyoles compta actualment amb 2 quilòmetres de carril bicicleta segregat, però té en compte també altres plataformes per on poden circular les bicicletes com les voreres bici, amb més de 10 quilòmetres, els camins verds, les zones peatonals o els carrers amb trànsit pacificat a 20 o 30 quilòmetres/hora.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Banyoles, Albert Tubert, ha destacat que la diagnosi “revela una alta utilització de la bicicleta a Banyoles per a ús quotidià i per a totes les franges d’edat” i estableix que el tram més utilitzat és el tram de carril que uneix el Club Natació Banyoles amb l’Oficina de Turisme i el primer tram del Passeig Mn Lluís Constans, des de l’Estany fins al Passeig de la Indústria.

El principal objectiu del Pla, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, “estableix com a objectiu prioritari connectar tota la xarxa de carrils per a bicicleta de la ciutat, adaptant la connexió en cada cas a les característiques de la via”. En aquest sentit, Albert Tubert ha destacat que “el primer objectiu és que tots els barris estiguin ben connectats en bicicleta, en primer terme, tots els equipaments i, a continuació, tots els espais generadors de mobilitat, com la plaça Major o el Parc de la Draga”. D’acord amb aquest marc, el pla estableix com a actuacions prioritàries el carril bici del Passeig de la Indústria o la connexió entre el Mossèn Constans i l’avinguda de la Farga. En total, el pla preveu l’execució de millores valorades en 235.000 euros per portar a terme a terme en els propers anys.