Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Monogràfic d'introducció a l'aracnologia

Dia: dissabte, 25 de maig. Lloc: Sala d’Actes del Museu Darder de Banyoles. Matí: Sessió teòrica al Museu Darder de 10:30h a 13h. Introducció al món de les aranyes: diversitat i ecologia. Tarda: Sortida al camp, per l'entorn de Banyoles, de 14:30 a 18:00h aproximadament. Posarem en pràctica la identificació d'aranyes en els seus hàbitats preferents. Professorat: Marc Domènech i Adrià Bellvert. Preu: 10 € (5 € socis/sòcies de Limnos). PLACES LIMITADES. CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA. Més informació: www.museusdebanyoles.cat / www.limnos.org. Inscripcions: comunicaciommuseus@ajbanyoles.org / limnos@limnos.org. Organitza: Limnos, Museu Darder de Banyoles, Ajuntament de Banyoles. Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura.

  • Monogràfic d'introducció a l'aracnologia
  • 2024-05-25T10:30:00+02:00
  • 2024-05-25T23:59:59+02:00
  • Dia: dissabte, 25 de maig. Lloc: Sala d’Actes del Museu Darder de Banyoles. Matí: Sessió teòrica al Museu Darder de 10:30h a 13h. Introducció al món de les aranyes: diversitat i ecologia. Tarda: Sortida al camp, per l'entorn de Banyoles, de 14:30 a 18:00h aproximadament. Posarem en pràctica la identificació d'aranyes en els seus hàbitats preferents. Professorat: Marc Domènech i Adrià Bellvert. Preu: 10 € (5 € socis/sòcies de Limnos). PLACES LIMITADES. CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA. Més informació: www.museusdebanyoles.cat / www.limnos.org. Inscripcions: comunicaciommuseus@ajbanyoles.org / limnos@limnos.org. Organitza: Limnos, Museu Darder de Banyoles, Ajuntament de Banyoles. Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura.

Les aranyes són un grup d'artròpodes molt present a les vides de la gent però tristament poc estimat, en bona part per l'estigma que arrosseguen. Però és un grup fascinant, i hi ha persones expertes realment entregades al seu estudi, les aracnòlogues.

Dos d'ells, en Marc Domènech i l'Adrià Bellvert, vindran al Museu Darder a fer un curs d'introducció a les aranyes. En aquest monogràfic podrem conèixer molt més sobre la seva biologia, comportament i funció ecològica, així com la seva diversitat i principals espècies, i de passada potser desfer alguna falsa creença.

A la tarda, a la sortida de camp podrem posar en pràctica part del coneixement après durant la sessió teòrica matinal i sortirem a reconèixer les principals espècies presents a la zona.

  • Quan? 25/05/2024 des de 10:30
  • On? Sala d’Actes del Museu Darder
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal