Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinema documental. The Pawnshop. El Documental del Mes

Dia: dijous, 18 de maig. Hora: 8 de la tarda. Lloc: Auditori de l’Ateneu. Preu: 3 €. Durada: 81 minuts. Versió original en polonès. Subtitulat al català.

Direcció: Lukasz Kowalski / So: Katarzyna Szczerba / Ditribució: DocsBarcelona Distribution / Producció: Anna Mazerant, Lukasz Kowalski / Coproducció: Canal+ Poland, Silesia Film Institute / Títol original: The Pawnshop / Guió: Lukasz Kowalski / Direcció de fotografia:Stanislaw Cuske / Productora: 4.30 Studio / Música: Krzysztof Janczak / Muntatge: Adriana Fernandez Castellanos, Filip Kowalski, Jakub Darewski i Kosma Kowalczyk

Una emotiva història, plena d’un humor boig i estrany, que mostra com els propietaris d’una casa d’empenyoraments lluiten per sobreviure mentre ajuden a aquelles persones més necessitades.

La Jola i el Wiesiek són una excèntrica parella de negocis de Bytom, Pòlonia. Posseeixen, probablement, la casa d’empenyoraments més gran a Europa. No obstant, el seu temps de glòria ha acabat degut al tancament de les mines i el creixement de l’atur a la ciutat. Privats de queviures, els habitants de la “Detroit Polonesa” cada cop empenyoren més objectes absurds i sense ús. Ni les boges idees de màrqueting d’en Wiesiek, ni el tendre cor de la Jola poden ajudar a la decadent economia. Ella ajuda els clients no només amb paraules ambles, sinó també amb una sopa calenta o una manta. Tot i que la casa d’empenyoraments porta pèrdues, aquesta s’ha convertit en un centre de vida important per a la comunitat local. El negoci aviat es trobarà en el llindar de la insolvència i la relació de la Jola i el Wiesiek es posarà a proba. Una història que mostra com davant d’un desastre imminent, la creativitat i la força no tenen límits.

 

 

 

 

 

 

  • Quan? 18/05/2023 des de 20:00
  • On? Auditori de l'Ateneu
  • Assistents
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal