Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cicle objectiu 2030, per un Pla de l'Estany sostenible. Un futur sense epidèmies? A càrrec de Joan Saldaña, biòleg i matemàtic

Dia: divendres, 18 de març. Hora: 7 de la tarda. Lloc: Sala d’Actes del Museu Darder de Banyoles i en directe per youtube. S’analitzen els problemes ambientals que afecten a nivell planetari i es fan propostes per fer de la nostra comarca un espai més sostenible. Més informació i reserves: Museu Darder de Banyoles, comunicaciomuseus@ajbanyoles.org; Tel. 972574467 Organitza: Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles, Limnos, Astrobanyoles, Museu Darder, Emergència Climàtica. ACTIVITAT GRATUÏTA. PLACES LIMITADES. CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

A mesura que la globalització avanci i es vagin destruint ecosistemes amb els quals no havíem tingut mai contacte, anirem trobant infeccions noves, algunes potencialment molt perilloses, que fins ara convivien entre animals i que estan preparades per fer el salt als humans. Malalties confinades en un entorn molt limitat aniran apareixent entre nosaltres, i els resultats d’aquest desconfinament víric pot ser catastròfic. Les prediccions que havia fet la comunitat científica ara semblen profètiques en relació amb la COVID-19, però… estem preparats per a això? Podem ser optimistes amb el nostre futur?
Sinopsi (curta): La globalització provoca que malalties que es troben en determinats ecosistemes es puguin difondre per la destrucció d’aquests, i passar d’unes espècies a altres. Estem preparats per un futur amb noves malalties?

  • Quan? 18/03/2022 des de 19:00
  • On? sala d'actes del Museu Darder
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal