Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entorn

L'Estany, els recs i hortes, les zones boscoses, els parcs, jardins i zones verdes, formen part del nostre patrimoni natural que hem de gaudir i protegir. Conformen un dels signes d’identitat de Banyoles.

La qualitat de vida a Banyoles és alta. De fet, un estudi de la Universitat d’Oviedo va analitzar paràmetres de qualitat de vida de les ciutats catalans i va concloure que la capital del Pla de l’Estany és la ciutat amb més qualitat de vida de Catalunya.

Des dels anys 90 la UE subvenciona projectes, de conservació dels recursos naturals, en els seus estats membres a través del fons LIFE. L’Espai Natural de l’Estany declarat Espai d’Interès Natural (PEIN), presenta un dels ecosistemes hidrogeològics més importants de la regió mediterrània de la Península Ibèrica, que engloba l’Estany i el conjunt d'estanyols que l'envolten.

El Cosorci de l’Estany té per objecte la preservació i la revalorització del patrimoni natural i cultural i impulsar les funcions econòmiques mediambientals i socials pròpies de l’Espai d’Interès Natural de Banyoles i Porqueres.

Webs relacionades