Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agermanaments

Des de l'any 1995, la ciutat de Banyoles s'ha anat agermanant amb altres municipis d'arreu del món. En aquests moments, la nostra ciutat està agermanada amb tres ciutats més:

  • Ple de 27 d’octubre de 2004. Agermanament amb la ciutat de Ceret (Catalunya Nord).
  • Ple de 28 d’octubre de 1999. Agermanament amb la ciutat de “Segundo Montes” (Barri de San Luis, Morazán. El Salvador).
  • Ple de 28 de desembre de 1995. Agermanament amb la ciutat de Condega (Nicaragua).

Ceret

Ceret és un municipi de la Catalunya Nord, capital del Vallespir, a la vall mitjana del Tec. Des dels anys seixanta dels segle XX es varen intensificar les relacions de Banyoles amb Ceret, sobretot a través dels sardanistes d'aquesta ciutat.

Aquestes relacions van anar en augment quan, el 1985, es va signar un conveni entre els ajuntaments de Ceret i de Banyoles i els Foments de la Sardana d'ambdues poblacions per a la creació d'un premi musical de composició sardanista, que portaria el nom de les dues ciutats: els Premis Musicals Ceret-Banyoles per a sardanes i cobla.

Finalment, el 27 d’octubre de 2004 l'Ajuntament de Banyoles aprovava l'agermanament amb Ceret.

Segundo Montes

La Comunidad Segundo Montes es troba en els termes municipals de Meanguera i de Jocoaitique, al departament de Morazán, situat a la regió oriental de la República d'El Salvador. Segundo Montes és a uns 20 km. de la frontera amb Honduras, a uns 24 km. de San Francisco Gotera, capital de Morazán, i a uns 182 km. de la capital, San Salvador.

La comunidad es troba en zona muntanyosa on no hi ha valls per situar-hi una ciutat, repartida en cinc diferents indrets de la regió, cadascun dels quals forma un agrupament o assentament.

Condega

Condega és un municipi de Nicaragua situat al nord-oest d'aquest país, a 185 Km de la seva capital, Managua. Condega té 30.000 habitants i una densitat de 67 habitants/Km2. En realitat és una comarca, formada per la seva capital, Condega, i 10 microregions, amb característiques físicogeogràfiques pròpies. Cadascuna d'aquestes microregions inclou un determinat nombre de pobles, que sumen en total 65 comunitats.