Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Parcs i jardins

La gestió dels parcs i jardins engloba la conservació, la restauració i el disseny d'espais, les tasques habituals en la jardineria, així com la xarxa de serveis que ens en faciliten l'estada: el mobiliari, els equipaments, la dinamització, la informació i la formació i l'educació ambiental.

Parc de la Draga 

El Parc urbà de la Draga és, a hores d’ara, la zona verda més gran de la ciutat, amb 105.082 m2 de superfície. El parc va ser inaugurat l’any 1992 i es troba situat al nord de Banyoles, al costat mateix de l’Estany, al barri de la Vila Olímpica. El seu disseny permet controlar les pujades d’aigües de l’Estany mitjançant els sistemes de drenatge amb cubetes d’aigua inundables; aquest sistema comporta també un creixement natural de vegetació d’aiguamolls a zones adients. El parc compta amb extenses zones de gespa amb espècies autòctones, verns, pollancres i passejos que permeten gaudir a tothom de tot aquest enorme espai lliure.

Parc de Manel Saderra

El Parc Manel Saderra és la segona zona verda més extensa de la ciutat, després del Parc de la Draga. Es troba situat al barri de Sant Pere, al Pla de l’Ametller, a la zona sud de la ciutat, tocar del municipi de Porqueres. L’espai s’ha dissenyat amb extenses zones de gespa i el pas del rec obert pel seu interior que aglutina l’oci a l’aire lliure de la zona del Pla de l’Ametller.