Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xavier Pau guanya el concurs del mural de mobilitat sostenible

El nou mural ja es pot veure al carrer Carmelites Velles

divendres 02 febrer 2024

El banyolí Xavier Pau ha guanyat la quarta edició del concurs de pintura mural dedicat a la mobilitat sostenible. En l'obra, s'hi pot seguir l'evolució que els humans han fet de la bicicleta al llarg dels anys i ja es pot veure al carrer Carmelites Velles. 

A la quarta edició del concurs de pintura mural sobre mobilitat, hi podien participar tant artistes professionals com amateurs de Banyoles i el Pla de l’Estany. L’objectiu del concurs és projectar Banyoles com a ciutat de la bicicleta i fomentar-ne l’ús a la ciutat, a l’hora que també es promou la creació artística i l’obra d’artistes locals. En aquesta quarta edició, s’hi van presentar quatre propostes, totes amb la bicicleta com a temàtica principal. 

La proposta escollida té com a fil conductor la bicicleta i s'hi repassa l'evolució que els humans han fet de la bicicleta al llarg dels segles, des dels temps antics fins a l'actualitat. El jurat va coincidir a escollir l'obra guanyadora per la seva originalitat i per retratar diferents períodes al llarg de la història. 

El nou mural ja es pot veure al carrer Carmelites Velles, al costat dels dissenys guanyadors en les darreres edicions. Precisament, Xavier Pau ja va guanyar fa dos anys el concurs amb un disseny més minimalista. El guanyador ha rebut un premi de 1.000 euros.