Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 3.800 alumnes inicien avui el nou curs escolar a Banyoles

Durant l’estiu han avançat les obres d’ampliació de l’escola bressol La Balca i els conserges mantenidors han fet millores als diferents centres de primària

dimecres 06 setembre 2023

Uns 3.800 alumnes han iniciat aquest matí el nou curs escolar als diferents centres educatius, tant de primària com de secundària, de Banyoles. Durant l’estiu, han avançat les obres d’ampliació de l’escola bressol La Balca i s’han executat diferents obres de millora als centres de primària de la ciutat. 

El curs escolar ha començat amb normalitat aquest matí a les cinc escoles de primària de Banyoles i també, coincidint amb la data per primera vegada, als quatre Instituts d’Educació Secundària. Pel que fa al número d’alumnes, han iniciat les classes 569 alumnes d’educació infantil, 1.451 alumnes d’educació primària i 1.703 alumnes d’educació secundària. Pel que fa a l’Escola Bressol La Balca el curs va començar el dia 1 de setembre amb treball intern i entrevistes d’acollida a les famílies i està previst que comenci el proper dimarts 12 de setembre amb els 74 alumnes. 

Ampliació La Balca

Precisament, pel que fa a les obres d’ampliació de l’escola bressol municipal La Balca, durant els mesos de juliol i agost s’han remodelat alguns espais interiors i s’han fet els fonaments per a l’ampliació de l’edifici. Concretament, l’aula que acollia els nadons, l’aula polivalent i el dormitori s’han transformat en dues aules i un canviador, seguint amb la mateixa estructura, dimensions i funcionalitat que la resta d’aules. D’aquesta manera, La Balca arrencarà el nou curs amb 6 aules per acollir els 74 infants. Totes les aules tenen sortida directa al jardí, disposen d’una bona lluminositat, climatització i elements a mida dels infants. 

Paral·lelament, les obres, pressupostades en 348.660 euros, continuaran per donar forma a tres nous espais que completaran l’edifici actual: una nova aula a l’entrada de l’escola i dos espais més a continuació de la cuina amb funcions de dormitori i aula polivalent. Una vegada finalitzades les obres, La Balca oferirà 107 places d’escola bressol distribuïdes en 8 places per a nadons, 39 places per a infants de primer any i 60 places per a infants de segon any. Posteriorment, serà el Departament d’Educació qui autoritzarà la posada en funcionament d’aquestes noves places. 

La regidora d’Educació, Nani Comalat, ha explicat que “les obres van sobre el calendari previst i esperem que l’ampliació pugui entrar en funcionament a principis d’any”. 

Millores a les escoles

Paral·lelament, els conserges mantenidors de les escoles s’han organitzat durant el juliol i agost en grups de treball per realitzar diferents tasques de manteniment als centres. A l’escola Pla de l’Ametller s’han substituït els plafons i estructures de tres unitats de lavabos, que ha permès sanejar l’espai i a l’escola de La Draga s’han substituït les piques de les aules d’educació infantil perquè els infants les puguin utilitzar amb autonomia i s’ha construït un llarg amari de fusta al pati de primària, entre la pista i el sauló, que permetrà guardar-hi el material de joc exterior, fer de bancada i reduir l’entrada de sauló del pati a la pista. I a l’escola de Can Puig s’ha reparat el paviment d’una terrassa exterior que s’ha impermeabilitzat i s’hi ha col·locat gespa artificial. D’aquesta manera, s’ha recuperat un espai per al treball a l’escola.

A més, a les escoles La Vila Baldiri Reixac, Camins i Can Puig s’han portat a terme tasques de pintura de diferents espais com ara passadissos, baranes i la ròtula d’enllaç entre edificis. A més, s’han fet neteges a les teulades de les escoles, s’ha aplanat el pati de sauló de l’escola La Draga i del Pla de l’Ametller, s’han fet millores a la tanca de Can Puig i s’han fet canvis a espais docents i administratius a l’escola Camins. 

La regidora d’Educació, Nani Comalat, ha agraït el treball als conserges mantenidors i ha destacat que “la tasca dels conserges representa una inversió de mà d’obra molt important que ha fet possible aquestes millores i inversions a les escoles”.