Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mariola Membrives presenta La fiera a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles

La cantaora tanca dissabte la seva residència artística a l’Ateneu amb la seva proposta més personal: la història d’una dona que busca ensorrar els límits

divendres 05 novembre 2021

L’artista resident de l’Ateneu – CMEM, Mariola Membrives, oferirà aquest dissabte (20 h, 12 €) a l’Auditori de l’Ateneu un recorregut per la seva trajectòria professional amb La fiera, la proposta més personal en la que ha treballat fins ara l’artista. La fiera és la història d’una dona que ha cercat incansablement com ensorrar els límits. La Mariola Llorona, Enamorada, Ofelia, Lorquiana ens agafarà de la mà i del cor per a fer-nos còmplices del seu viatge vital de cerca i creació.

Des de la tradicional Llorona, passant pel Romance de la monja contra su voluntad, l’etern Ne me quitte pas renascut de les entranyes de l’artista, fins a arribar a Les guardianas del tiempo o l’Apocalipsis del seu futur disc, Membrives transita altra volta per un abisme interior del qual ens fa partícips, bevedor d’una manera molt intensa d’entendre la música i l’art. 

Membrives portarà La fiera a Banyoles després d’estrenar-se al Teatre Grec el 24 de setembre passat en el marc de les festes de la Mercè, amb una gran acollida de públic i crítica.

Tercer i últim recital 

La cantaora Mariola Membrives és una de les veus més prometedores del flamenc actual, el rostre d’una nova generació d’artistes que està donant un impuls renovat i necessari al panorama musical espanyol. El flamenc, el jazz i les músiques d’arrel són les credencials d’aquesta cantant que ha fet estada a l’Ateneu – CMEM amb tres recitals: el que va protagonitzar amb la Giorquestra el 20 de març, el del 13 de juny amb Chano Domínguez i aquest darrer que realitzarà acompanyada a l’escenari pels músics Javier Pedreira i Vicent Pérez. 

En aquesta onzena edició de la residència artística, i després que el desè aniversari estigués per primer cop dedicat a un artista no viu, Ludwig van Beethoven, enguany Joventuts Musicals de Banyoles ha apostat per la proposta renovadora de Membrives, que oferirà al públic banyolí un retrat de les seves diverses facetes artístiques a partir de tres formats ben diferents i particulars.

En el marc de la residència artística, demà divendres els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) tindran l’oportunitat de conèixer de prop l’artista amb l’activitat “La classe va a concert”, on Membrives explicarà als joves músics com enfoca el procés creatiu i els seus inicis al món de la música per tal que puguin acostar-se a una de les figures del jazz, flamenc i la música d’arrel del moment.

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).