Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Sant Martirià de Banyoles se celebrarà en format virtual

Se celebrarà el cap de setmana del 14 i 15 de novembre amb continguts adaptats a través de Banyoles Televisió i Ràdio Banyoles. Es farà també una exposició de cartells històrics de la Fira als establiments de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme i un concurs a les xarxes socials

divendres 06 novembre 2020

La Fira de Sant Martirià de Banyoles se celebrarà en format virtual per adaptar-la a la situació actual. La mostra mantindrà les dates, el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, però es podrà seguir en línia i s’hi oferiran tant continguts vinculats al món del cavall com al de les races autòctones.

Amb l’objectiu de mantenir la cita anual de la Fira de Sant Martirià, que arriba aquest any a la seva 42a edició, l’entitat organitzadora, l’Associació de la Fira de Sant Martirià i l’Ajuntament de Banyoles han treballat conjuntament per redefinir la mostra i convertir-la en una edició virtual “on els visitants de la Fira en comptes de recórrer els diferents espais del Parc de la Draga, puguin viure l’experiència de la Fira de Sant Martirià des de casa seva, a través de les xarxes socials, la pàgina web o els mitjans de comunicació locals”, com ha explicat el president de l’entitat Joan Frigola. “Mantindrem, no només la cita anual amb el món del cavall i les races autòctones, sinó que també oferirem un espai als professionals d’aquests sectors perquè puguin donar a conèixer la seva tasca”, ha afegit Frigola.

Per la seva banda, l’Alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha recordat que “un dels objectius principals de la Fira és donar visibilitat al món del cavall i de les races autòctones i aquest objectiu el seguirem mantenint amb aquesta proposta de fira adaptada” i ha afegit que “la fira s’adaptarà a aquest moment de Covid-19, però no perdem la il·lusió de fer-la”.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha remarcat que “la Fira de Sant Martirià és un llegat cultural i un tret identitari de la ciutat que hem de preservar i conservar. És un any diferent i la Fira també serà diferent, molt diferent, però no podem deixar que la pandèmia se’ns l’emporti, ni que sigui només per un any”.

Una fira virtual

Aquest any la Fira de Sant Martirià no serà físicament al Parc de la Draga, però no deixarà d’acudir a la seva cita anual amb el món del cavall i les races autòctones. L’Associació de la Fira de Sant Martirià, amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles, han fet un esforç per reinventar la mostra i adaptar-la a la situació actual.

El cap de setmana del 14 i 15 de novembre la Fira de Sant Martirià estrenarà un nou format com a fira virtual. L’organització de la Fira ha arribat a un acord amb Banyoles Televisió i Ràdio Banyoles perquè l’essència de la mostra es mantingui a través dels continguts que els dos mitjans locals emetran durant tot el cap de setmana. Serà una edició única i especial perquè els veïns i veïnes de Banyoles i comarca no deixin de connectar-se amb el sector del cavall, les hípiques, les exhibicions eqüestres o les races autòctones.

Banyoles Televisió oferirà una programació de continguts durant tot el cap de setmana que inclourà demostracions de salts, carrusels o doma en llibertat, que s’han elaborat en col·laboració amb els centres eqüestres i hípiques que habitualment participen en la Fira de Sant Martirià. Pel que fa a les races autòctones s’oferirà una mostra virtual que, a través d’entrevistes amb diferents representants del sector, farà un repàs a les principals races autòctones dels Països Catalans, per conèixer-ne les principals característiques, la història i la situació actual i futura de cadascuna d’aquestes races, que habitualment són presents a la mostra que s’organitza al Parc de la Draga.

La programació s’oferirà per Banyoles Televisió, es podrà consultar a través del web firasantmartiria.banyoles.cat i des de les mateixes xarxes socials de la Fira de Sant Martirià.

Durant el cap de setmana del 14 i 15 de novembre Ràdio Banyoles oferirà també una programació especial centrada en la Fira de Sant Martirià on emetran programes especials sobre la mostra emesos per l’emissora i fragments de la història de la Fira, com per exemple una edició especial del programa Records i memòries on Joan Saubí i Joan Olivas explicaven els orígens de la mostra. Tota la programació es podrà seguir en directe al 107.3FM de Ràdio Banyoles o bé a través del web www.radiobanyoles.cat.

Exposició de cartells i concurs

Prèviament a la celebració de la Fira de Sant Martirià virtual, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme i l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament han organitzat una mostra de cartells antics de la mostra que es podran veure als aparadors dels diferents establiments associats a l’entitat.

A més, també han convocat un concurs de fotografies a Instagram amb diferents premis valorats amb un total de 2.000€. S’hi podrà participar compartint fotografies dels aparadors dels establiments que participen a l’exposició o bé dibuixos o manualitats inspirats en la Fira de Sant Martirià. Totes les fotografies s’hauran de publicar a la xarxa social Instagram entre l’11 i el 20 de novembre amb l’etiqueta #firasantmartiria20.

Tota la informació actualitzada d’aquesta edició virtual de la Fira de Sant Martirià es podrà consultar a través de la pàgina web www.firasantmartiria.com, on es podrà descarregar també la nova edició de la revista de la fira que serà únicament en format digital.