Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Nadal i l’arribada dels patges reials, aquest cap de setmana a Banyoles

Una quarantena de parades amb productes artesanals i nadalencs estaran durant tot el cap de setmana a la plaça Major. La plaça del Monestir serà l’escenari per a l’arribada dels patges reials dissabte al migdia

dimecres 13 desembre 2023

Banyoles viurà aquest cap de setmana un dels moments àlgids de la programació de Nadal amb la coincidència de dues activitats: la Fira de Nadal i la presentació dels patges reials. Una quarantena de parades amb productes artesanals i nadalencs estaran durant tot el cap de setmana a la plaça Major i, a la plaça del Monestir, dissabte al migdia es donarà la benvinguda als patges reials. 

La Fira de Nadal, que arribarà aquest cap de setmana a la 16a edició, es farà dissabte de les 10 del matí a les 8 del vespre i diumenge de les 10 del matí a les 3 de la tarda. Inclourà demostracions d’oficis artesans com són els de ceramista, cisteller, enquadernador, forjador, marroquiner, paperer, sabater, vidrier o vitraller. A més, diferents entitats faran tallers d’espelmes, a càrrec de la Fundació Autisme Mas Casadevall, de guarniments de Nadal en origami, amb VidalFont Paper, de paper artesanal de Nadal, amb Sastres Paperers; de targetes nadalenques i decoracions de Nadal amb l’Escola de Natura, de tions amb fang amb Yolanda González i de vitralls nadalencs, amb Art en Vidre. 

També hi haurà un espai de circ nadalenc, a càrrec de l’Associació Cultural ‘Un Salt al Circ’, amb demostracions de malabars, pista monocicles, xanques i equilibris sobre objectes i aeris, espai d’animació infantil i també l’espectacle de circ ‘Vertigen’, que es podrà veure dissabte a la tarda i diumenge al migdia. I, després de l’èxit de l’any passat, la Fira de Nadal comptarà amb un espai de jocs infantils amb ‘L’Atelier dels Oficis’ i l’Espai Nadó, els dos a càrrec de Kincakau que, com a novetat, oferirà també un espai de contacontes. 

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha destacat que “serà un cap de setmana d’activitats pensades perquè petits i grans puguin participar de la fira i de les diferents propostes que s’hi podran veure”. 

Arribada dels patges i Ambaixada Reial

Coincidint amb la Fira de Nadal, dissabte al migdia està prevista l’arribada dels Patges Reials a Banyoles, que seran els encarregats de preparar l’Ambaixada Reial i la cavalcada dels Reis d’Orient. La presentació dels Patges serà dissabte a les 12 del migdia a la plaça del Monestir. Prèviament, i a partir de les 11 del matí, l’alumnat de Sensibilització de l’Escola Municipal de Música oferiran una cantada de nadales. 

En Mec, la Puf, en Lup i la Xum seran els encarregats de preparar l’Ambaixada Reial, on els infants podran veure els patges que fabriquen caramels, els modistes, els que emboliquen els regals o els que estudien els carrers. L’Ambaixada Reial obrirà els dies 23 de desembre a la tarda, el 24 i 30 de desembre al matí i el dimecres 3 de gener a la tarda per oferir als més petits una visita guiada màgica i emocionant. Seran visites d’uns trenta minuts de durada i hi haurà una sessió cada 15 minuts. 

Per facilitar l’accés de tots els infants, a partir del dilluns 18 de desembre a les 12 del migdia s’iniciarà la retirada gratuïta d’entrades a través del web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat). 

El regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que “les visites guiades ens permeten oferir als infants una experiència singular i personalitzada per veure de primera mà com treballen els patges i estalviar-se cues i esperes”. 

De les sessions previstes, el dimecres 3 de gener a ¾ de 4 de la tarda es farà una sessió accessible per a totes aquelles persones que necessitin un espai tranquil, on s’utilitzarà un llenguatge més accessible perquè tothom pugui gaudir de la visita on comptarem amb intèrprets en llengua de signes i visió tàctil per als infants amb necessitats visuals”, ha explicat Arnau Nadal, tècnic de Festes. 

Per poder participar en aquesta visita accessible, caldrà sol·licitar les entrades per correu electrònic a reis@ajbanyoles.org.