Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Càtedra d'Esport i Educació Física de la UdG organitza dues activitats per acostar l'olimpisme a Banyoles

Coincidint amb la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio, s’ha dissenyat un itinerari olímpic per la ciutat i es farà una conferència amb el periodista Juan Manuel Surroca

dilluns 12 juliol 2021

La Càtedra d'Esport i Educació Física – Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona organitza dues activitats amb l’objectiu de donar a conèixer i discutir al voltant del panorama actual de l’olimpisme, just abans de la inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, aplaçats per la pandèmia. Una conferència (20/07) i un itinerari per la ciutat de Banyoles (a partir del 16/07) conformen les activitats olímpiques d’aquest estiu, gratuïtes i per a tots els públics.

El dimarts 20 de juliol a les 19:30h al Museu Darder de Banyoles es durà a terme la conferència “Tòquio 2020, els Jocs bombolla” i la posterior presentació del llibre “Más que Olímpicas” a càrrec del periodista Juan Manuel Surroca. El ponent exposarà l’escenari actual dels Jocs de Tòquio, i posteriorment, durà a terme la presentació del recent publicat “Más que Olímpicas”, un llibre que parla sobre històries de grans figures de l’olimpisme femení i que convida a reflexionar sobre el futur i les dificultats (històriques i actuals) de la dona al cim dels esports d’elit. En acabar, es farà un col·loqui perquè els assistents que ho desitgin puguin compartir les seves opinions i reflexions. 

El periodista Juan Manuel Surroca s’ha dedicat durant gairebé quaranta anys al periodisme radiofònic. És especialista en esports i ha dedicat bona part de la seva carrera investigadora a l’olimpisme i a la història de  l’esport. És el coautor del llibre “Más que Olímpicas” juntament amb la periodista Paloma del Río.

Degut a la pandèmia de la COVID-19, l’aforament de la sala és limitat i s’haurà d’efectuar una inscripció prèvia al següent enllaç:

https://forms.gle/aeTCe1Mvpuh4q4ra7

Paral·lelament, a partir del 16 de juliol, es podrà efectuar l’Itinerari Olímpic de Banyoles: Joc d’orientació autoguiat, un recorregut per llocs emblemàtics de Banyoles on els participants aniran descobrint curiositats sobre els Jocs Olímpics i Paralímpics. L’activitat educativa, creada conjuntament amb l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Banyoles, està adreçada a totes les edats i té per objectiu donar a conèixer els esports olímpics, fets històrics interessants i esportistes olímpics, posant especial èmfasi a l’entorn de Banyoles -subseu olímpica de Rem als JJ.OO. de Barcelona 1992.

L’itinerari es seguirà de manera autònoma i està format per 14 ubicacions marcades en el mapa. A cadascuna, els participants trobaran un codi QR que els donarà informació relacionada amb diferents esports olímpics i paralímpics. Al llarg del recorregut els participants hauran d’anar resolent preguntes i reconstruint el Missatge Olímpic, un missatge que completaran quan hagin passat per tots els punts.

Per poder participar en el joc es necessitarà el full de l’activitat -que conté les instruccions, el mapa i les preguntes-, un telèfon mòbil per llegir els codis QR i un bolígraf per contestar les preguntes i emplenar el missatge olímpic. El full de l’activitat es podrà recollir a l’Oficina de Turisme de Banyoles o imprimir directament a través de la seva pàgina web (https://turisme.banyoles.cat/ca-es/). 

Aquesta acció compta amb el suport de la Diputació de Girona i està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local