Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Aula de Teatre de Banyoles tanca el curs recuperant els tallers finals

Es faran 14 tallers de finals de curs aquest cap de setmana a la Factoria d’Arts Escèniques. Obert fins al 25 de juny el període de pre-inscripció per al proper curs escolar

dijous 17 juny 2021

L’Aula de Teatre tancarà aquest proper cap de setmana el curs amb els tallers de final de curs que es podran veure a la Factoria d’Arts Escèniques. Les entrades per als espectacles ja es poden retirar al web de Cultura Banyoles (www.cultura.banyoles.cat). Des del mateix web, està obert també el període de pre-inscripció per al proper curs escolar. 

A la Factoria d’Arts Escèniques, que acull les activitats de l’Aula de Teatre, s’ha fet aquest matí la roda de premsa de valoració del curs que ara es tanca i on s’han explicat les principals novetats del nou curs, que s’iniciarà a l’octubre. 

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que “l’Aula de Teatre té molt a veure amb l’impuls cultural de Banyoles i explica molt del que ha passat a la ciutat en els últims anys a nivell cultural”. En aquest sentit, Miquel Cuenca ha recordat que l’Aula de Teatre ha complert el seu 25è aniversari, després que les classes s’iniciessin l’octubre de 1995. 

Per la seva banda la tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Íngrid Calpe, ha destacat que l’Aula “és un espai de formació d’arts en viu vital per on qualsevol infant hauria de tenir l’oportunitat de passar per créixer com a persones”. “La formació és un dels tres pilars bàsics de l’Àrea de Cultura, juntament amb l’exhibició i la producció culturals”, ha afegit Íngrid Calpe. 

Un curs atípic

Aquesta setmana l’Aula de Teatre tancarà un curs escolar “atípic”, en paraules del coordinador de l’Aula de Teatre, Genís Casals que ha afegit que “hem hagut de fer tots plegats un esforç titànic per anar-nos adaptant a les circumstàncies de la pandèmia, sobretot al recuperar les classes telemàtiques, que no són fàcils en formació teatral”. En aquest sentit, el director de l’Aula de Teatre ha volgut fer un quàdruple agraïment a l’alumnat, a les famílies, a l’equip docent i a l’Àrea de Cultura.

L’Aula de Teatre tancarà el curs amb 110 alumnes dividits en els set nivells de l’oferta formativa del centre: Teatre 0 (primer i segon de primària), Teatre 1 (tercer i quart de primària), Teatre 2 (cinquè i sisè de primària), Teatre 3 (primer i segon d’ESO), Teatre 4 (tercer i quart d’ESO), Teatre 5 (batxillerat i cicles formatius) i TAdults (per a majors de 18 anys). Genís Casals ha remarcat que el curs per a adults, una de les novetats d’aquest curs, s’ha consolidat i continuarà en l’oferta formativa i “això ens demostra que hi havia una demanda a la ciutat”. 

El curs 2020-21 de l’Aula de Teatre es tancarà aquest cap de setmana amb els 14 tallers de final de curs que oferirà l’alumnat a la Factoria d’Arts Escèniques. El coordinador de l’Aula de Teatre ha destacat que “estem molt contents de poder recuperar els talls de final de curs, que l’any passat no vam poder fer”. Els tallers estan oberts a tothom qui vulgui i les entrades es poden retirar a través de la pàgina web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat). 

D’altra banda, uns 130 nens i nenes participaran aquest estiu al casal d’estiu d’arts escèniques ‘Que comenci!’, que ofereixen conjuntament l’Aula de Teatre i l’Escola Municipal de Música. Com l’any passat, els infants es distribuiran en diferents equipaments culturals com l’Auditori, la mateixa Factoria, l’Escola de Música o l’Espai EatArt. El casal “és un termòmetre per calibrar la salut de les arts en viu a Banyoles”, ha explicat Íngrid Calpe.

Pre-inscripcions obertes

Les pre-inscripcions per al proper curs de l’Aula de Teatre ja estan obertes i el període de preinscripció s’allargarà fins al divendres 25 de juny. La pre-inscripció es pot fer a través del mateix web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat). 

El proper curs permetrà celebrar també el 25è aniversari de l’Aula, una celebració que la pandèmia ha obligat a posposar i que de moment només és visible en la nova imatge corporativa de l’Aula, però que el proper curs estrenarà un nou pla pedagògic i estrenarà nous projectes, vinculats també a altres serveis de la ciutat com l’Escola Municipal de Música,  Escenaris Especials o Ràdio Banyoles, com ha explicat el coordinador de l’Aula de Teatre Genís Casals.