Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles construirà habitatges de protecció oficial a Can Puig

La primera promoció pública municipal serà d’una cinquantena de pisos de lloguer preferentment per a joves i famílies

dimarts 08 novembre 2022

L’Ajuntament de Banyoles construirà una cinquantena d’habitatges de protecció oficial al barri de Can Puig. Serà la primera promoció pública municipal i comptarà amb una cinquantena de pisos de lloguer que es destinaran preferentment a joves i famílies. 

El ple de l’ajuntament va aprovar a finals de setembre el Pla especial urbanístic per destinar la zona destinada a equipament públic del carrer Boi Juscafresa, sota el pavelló de Can Puig, a habitatge públic. El pla especial inclou el projecte d’urbanització de l’espai i marca els criteris d’ordenació i els volums que tindrà el futur edifici. 

L’alcalde de Banyoles Miquel Noguer ha explicat que “es tracta d’habitatges de protecció oficial que res tenen a veure amb habitatges d’emergència social” i ha afegit que “l’objectiu és poder dotar la ciutat d’una promoció d’habitatges públics de lloguer que comptaran amb garatge i pisos de 2 o 3 habitacions per millorar l’oferta d’habitatge a la ciutat”. Una vegada aprovat pel ple municipal el Pla especial urbanístic, està previst que abans  de finals d’any l’ajuntament tregui a concurs la construcció i explotació dels habitatges. 

Miquel Noguer ha destacat que, tal i com preveu la llei, el 25% dels habitatges es destinaran a menors de 35 anys; un altre 25% dels habitatges serà per a contingents especials, és a dir, per a persones més grans de 65 anys que visquin soles, persones amb discapacitat o famílies monoparentals; i el 50% serà lliure per a persones que sol·licitin un habitatge de protecció oficial de lloguer.

Balanç Oficina Local d’Habitatge

Paral·lelament, l’alcalde ha aprofitat per fer balanç de l’Oficina Local d’Habitatge. Des de principis d’any, s’han gestionat 538 ajuts per al pagament del lloguer, 151 sol·licituds més que l’any 2021. D’aquests, 266 són per a subvencions per al pagament del lloguer per a majors de 36 anys; 38 expedients són de persones majors de 65 anys; 130 expedients són del Bo Jove del govern espanyol; 100 expedients, del lloguer jove de la Generalitat i 4 expedients són d’especial urgència. 

Per altra banda, l’Ajuntament ha comprat i rehabilitat tres habitatges per destinar-los a lloguer social i s’han iniciat 69 expedients del Servei d’Intermediació. A més, s’han tramitat 83 noves sol·licituds i s’han renovat 7 sol·licituds al Registre Sol·licitant d’Habitatge de Protecció Oficial. També des de l’Oficina Local d’Habitatge s’està actualitzant el Pla Local d’Habitatge 2023-2028 i s’ha creat l’Oficina de Rehabilitació.