Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles aprova un nou pla de voreres

Suposarà una inversió de més de 140.000 euros i s’intervindrà en tretze trams de carrers. El consistori ha executat també una nova fase del pla per fer accessibles els passos de vianants

dimarts 22 desembre 2020

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat un nou pla de voreres amb l’objectiu de reparar i fer el manteniment en aquelles voreres de Banyoles que es troben en més mal estat. El nou pla, amb una inversió prevista de 142.064,53 euros, preveu actuar en tretze trams de carrers situats en zones d’habitatges amb una elevada afluència de vianants i en els que les voreres presenten mal estat i degradació per envelliment, pel pas continu de vianants i per les entrades als guals o, en altres casos, perquè no estan acabades.

Concretament s’actuarà en trams dels carrers Estartús, Sant Jordi, Avi Serra, Mestre Mateu, Camós, Nostra Senyor del Collel, Puig d’en Colomer, Telers, Sardana, Pere Alsius i Bertran Samasó, a més del Passeig Darder i el Passeig Lluís Marià Vidal. Una vegada adjudicat el nou pla, es preveu que les obres s’iniciï durant el mes de desembre.

Paral·lelament, s’han executat una nova fase del pla d’accessibilitat per a la supressió de barreres arquitectòniques. Les obres, que han tingut un pressupost de 48.367,21 euros, s’han centrat en la formació de passos accessibles als carrers del Mas Verdaguer, Pla de la Coromina, Progrés i Remei; a la carretera de Camós, a la Ronda Canaleta, al Passeig Mossèn Constans i a l’Avinguda de la Farga.

Millora d’asfaltatges

En les darreres setmanes s’han portat a terme millores d’asfaltatges a diversos carrers de la ciutat que estaven en mal estat. Els treballs han permès refer el paviment del carrer Joaquim Hostench, en el tram entre la plaça de Sant Pere i l’avinguda Països Catalans; el carrer Remei, entre la plaça dels pisos de ‘la Caixa’ i Can Sisó de Guèmol i el carrer Cervantes, entre la plaça Catalunya i la Ronda Fortià. Les millores, que han suposat una inversió d’uns 48.000 euros, inclouen la reposició del ferm i el repintat de la senyalització horitzontal.

Durant el mes de setembre es van realitzar també treballs de millora del ferm als carrers Canemeres, Teixidors i Telers. Des d’inicis d’any l’Ajuntament ha invertit més de 100.000 euros en millora d’asfaltatges.