Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitza la cinquena edició del Culturesportitza’t un concurs escolar sobre coneixements olímpics impulsat pel Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona

El dijous 24 de març es realitzarà el lliurament de premis en la conferència “L’educació física davant del mirall”

dijous 10 març 2022

La Càtedra d'Esports i Educació Física - Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, ubicada a Banyoles, juntament amb entitats del territori, han dut a terme la 5a edició del Concurs Culturesportitza’t. Durant els mesos de gener i febrer, els alumnes de 6è de primària de les escoles del Pla de l’Estany han pogut participar en aquesta iniciativa que té per objectiu promoure els valors relacionats amb la pràctica esportiva, els Jocs Olímpics i el patrimoni local. 

Un 31% dels escolars de 6è de primària del Pla de l’Estany han treballat amb les escoles o amb les famílies diferents preguntes relacionades amb la cultura, l’educació i l’esport. Els més de 130 participants superen significativament els 86 de la passada edició. Els organitzadors valoren el concurs i els resultats de forma molt positiva, ja que denota un interès en alça per treballar per projectes i de forma transversal tant a dins com a fora les aules. Així mateix, remarquen l’interès de mantenir aquest concurs com una recurs didàctic de transmissió dels valors i la cultura olímpica.

En aquesta cinquena edició, tots els alumnes participants han rebut premis directes: dues entrades per visitar els Museus Banyoles i dues pel Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona. Les quatre escoles guanyadores –amb més participació i encert– han sigut l’Escola Casa Nostra, l’Escola Can Puig, l’Escola la Draga i l’Escola Vall del Terri. Aquestes, rebran premis per tot el grup classe. Els premis van des de vals per a la compra de material esportiu, fins a activitats dirigides a museus de la zona. Com a tret distintiu, l’escola amb millors resultats gaudirà de la visita d’un esportista olímpic.

El Centre d’Estudis Olímpics de la UdG agraeix la col·laboració de les diferents entitats del territori en el concurs –Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Museus de Banyoles i Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona–, ja que són una peça indispensable d’aquest concurs. 

Com a novetat d’aquesta darrera edició, el concurs ha incorporat quatre preguntes obertes on els alumnes han pogut expressar el seu punt de vista respecte temes com els valors de l’esport, la sostenibilitat, el dòping i el racisme. Els 18 alumnes amb més originalitat en les respostes podran gaudir d’una entrada doble per anar a veure un partit del Bàsquet Girona. 

L’educació física davant del mirall

El 24 de març a dos quarts de 8 del vespre, el pedagog Josep Maria Mora i el professor d’educació física, Pere Hidalgo, reflexionaran al voltant de l’educació física en un acte que també servirà per posar el punt i final al V Culturesportitza’t. En el que ells anomenen una conversa, emprendran un diàleg per recórrer, pensar i prendre consciència al voltant de la finalitat i la identitat de l’educació física actual. La conferència va adreçada a mestres, professors i estudiants, així com a qualsevol persona que hi pugui estar interessada. L’acte es durà a terme a la sala d’actes de l’Escola de la Vila i al finalitzar es realitzarà l’entrega de premis del V Culturesportitza’t.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc de Programes de Suport al Desenvolupament Local