Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entrevista a Miquel Khan, el nou responsable de la llibreria Dictum

És un dels casos d'èxit del projecte Reempresa, que és un servei per assessorar i acompanyar en el traspàs de les empreses que l’Ajuntament de Banyoles ofereix de manera gratuïta, amb el suport de la Generalitat de Catalunya

dimecres 24 novembre 2021

Testimonial del cas d’èxit petit negoci

Descripció del Reemprenedor i del cas:

 • Nom i cognoms del reemprenedor: Miquel Khan (nascut al Caixmir - Pakistan).
 • Edat: 26
 • Data de la formalització de la compravenda: 1 d’octubre de 2021
 • Número de treballadors: 0
 • Cost de l’operació: 7.000 €

Preguntes:

 1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Sóc informàtic i els darrers 6 anys he treballat d’informàtic per una empresa, però sempre he volgut tenir un negoci propi. De ben jovenet, a Turquia, ja vaig tenir un negoci de fabricació i exportació de teixits durant 6 anys amb un amic.

 1. Quines són les motivacions que t’han impulsat a venir a Reempresa?

Era usuari d’un programa d’orientació laboral i quan li vaig explicar a la tècnica el meu interès per poder treballar pel meu compte, d’agafar algun negoci en cessió, ja que em semblava molt més bona opció que començar res des de zero, em va derivar a la consultora de Reempresa de l’Ajuntament de Banyoles.

 1. Què t’ha aportat Reempresa en el procés de la cerca d’empreses?

Doncs potser el 80% de l’èxit, perquè m’han ajudat amb el plantejament de l’empresa, què havia de buscar, m’han donat l’assessorament que necessitava al llarg de tot el camí, i m’han acompanyat durant tot el procés.

 1. A què es dedica el negoci que has reemprès?

Es tracta de la Llibreria Dictum, una llibreria de barri, amb papereria, premsa diària i especialitzada, servei de copisteria i impressió, venda de loteria, etc. Tenia clar que buscava algun comerç amb tracte directe amb el client, que pogués portar jo sol inicialment, i encaixa a la perfecció amb el que jo volia.

 1. Quin toc personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?

El volem fer créixer com a llibreria, donar-li visibilitat a les xarxes socials, que sigui un comerç de barri modern però proper. També apostem per fer xarxa de comerç local, de ser punt de recollida de compres online, etc.

 1. Quin acompanyament heu pactat amb el cedent per què et pugui transmetre tot el coneixement i la clientela?

Durant les setmanes prèvies a la cessió vam acordar que podia venir a la botiga i així veia el seu funcionament intern, coneixia els proveïdors, les condicions amb aquests pels diferents serveis (loteria, premsa, etc.) i posteriorment he pogut fer les consultes que han calgut per resoldre dubtes.

 1. Voldràs ampliar la plantilla i contractar alguna persona?

De moment no m’ho plantejo. Vull veure com funciona tot plegat i si més endavant tot rutlla bé, m’ho plantejaré.

 1. Quant temps van durar les negociacions?

Van ser dures o fàcils? Van durar poc més d’un mes perquè la cedent tenia certa pressa. Van ser fàcils gràcies al suport de Reempresa, ja que des del principi em van ajudar a tenir clar tot el que havia de tenir en compte tant pel que fa a la viabilitat i gestió del negoci en si com dels termes i condicions de la cessió, i del tot el que tenia a veure amb les altes i tràmits per iniciar l’activitat pel meu compte.

 1. Has seguit els tallers de formació proposats per Reempresa? Han estat útils per afrontar el procés de compravenda?

No he fet cap taller, però en tot moment he estat informat i he pogut resoldre els dubtes amb els tècnics de Reempresa.

 1. Quin consell donaries a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari?

Que es deixi ajudar, que pregunti i resolgui tots els dubtes que tingui, és un pas molt important i comptar amb assessorament i ajuda en aquest camí dona molta més seguretat i tranquil·litat i ho fa tot més fàcil. PODER ADQUIRIR UN NEGOCI QUE JA ESTÀ EN MARXA I COMPTAR AMB EL SUPORT DE REEMPRESA I DELS ANTERIORS PROPIETARIS ÉS LA MILLOR OPCIÓ PER COMENÇAR AMB BON PEU.