Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pianista Néstor Zarzoso presenta ‘Tangos per a la teva absència’ dissabte a l’Auditori de l’Ateneu

El treball del compositor, arranjador i improvisador valencià combina obres de nova creació, repertori contemporani i adaptacions de tangos tradicionals

dimecres 30 març 2022

El pianista valencià Néstor Zarzoso presentarà aquest dissabte 2 d’abril a l’Auditori de l’Ateneu (20 h, 10 €) el disc Tangos per a la teva absència, un treball que combina diferents llenguatges per a oferir obres de nova creació, repertori contemporani i adaptacions de tangos tradicionals. 

Stravinski, Albéniz, Copland, Satie o Xostakóvitx, entre molts d’altres, van ser atrets en algun moment per la febre del tango. Potser pel mestissatge cultural del que és fruit o pel seu caràcter evolutiu, sempre constant, és un gènere capaç d’impregnar qualsevol músic d’eines suficients per a narrar la seva pròpia història, independentment de les arrels de cadascú. 

Tangos per a la teva absència és la història d’unes absències, unes esperes, uns passejos, uns cafès, unes marques seques d’aigua del parabrisa, les llàgrimes d’un afinador de pianos, Txaikovski demanant pomada, Piazzolla menjant caragols, anche lontano non vorrò dimenticarti, mâo esquerda, tots aquells dois, tots eixos romanços…. I el tango com a vehicle per expressar les històries personals i singulars de l’autor. 

Néstor Zarzoso és improvisador, arranjador i compositor i un intèrpret amb àmplia experiència en concerts com a solista, de música de cambra, orquestra simfònica i big band. Gaudeix d’un extens recorregut en diferents gèneres musicals des de la clàssica fins al jazz, havent trobat la seva major expressió artística en el tango. 

Graduat al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló amb el professor Juan Carlos Cornelles, el músic de la Vall d’Uixó amplia la seva formació endinsant-se al món de la improvisació i la música popular. A més, és membre de l’Institut d’Educació Musical (IEM, Emilio Molina), que duu a terme un sistema d’aprenentatge musical renovador basat en la improvisació i la creativitat. 

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).