Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Darder exposa ‘Empremtes del passat’

Es podrà veure fins al 6 de juny a la sala d’exposicions temporals

dimecres 13 abril 2022

El Museu Darder-Espai d’Interpretació de l’Estany ha inaugurat l’exposició ‘Empremtes del passat’. La mostra es podrà veure fins al 6 de juny a la sala d’exposicions temporals i l’entrada és lliure.

‘Empremtes del passat’ vol ser una aproximació al món de la paleontologia, centrant-se en què és i com es forma un fòssil. La mostra proposa un viatge en el temps descobrint animals i plantes que van viure ara fa milions d’any. S’hi explica la formació dels fòssils, les diverses èpoques i etapes del nostre planeta, així com els canvis ocorreguts en l’evolució de la Terra i com hi incideix l’acció humana.

Les peces que s’hi mostren provenen de la col·lecció de Joan Condal. Al llarg dels darrers deu anys, Condal s’ha dedicat a recollir fòssils arreu de Catalunya, però també n’hi ha que provenen d’altres països com Madagascar o Marroc. 

A més, l’exposició incorpora un joc on els visitants han de descobrir objectes no fòssils barrejats amb els reals i que permet ajudar a entendre què pot ser un fòssil i què no, així com ajuda a reflexionar sobre quina serà la nostra empremta en el futur. 

L’exposició, que es va obrir al públic dissabte passat, es podrà veure fins al 6 d’abril a la sala d’exposicions temporals del Museu Darder i l’entrada és gratuïta.