Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci de l’Estany impulsa un projecte per repoblar l’òliba a l’entorn de l’Estany

De moment s’està treballant amb tres cries amb l’objectiu d’augmentar el número d’exemplars d’aquesta espècie

dimecres 25 agost 2021

El Consorci de l’Estany està treballant en un projecte per impulsar la repoblació de l’òliba a l’entorn de l’Estany. De moment, s’han reintroduït tres cries amb la previsió que en un futur se n’hi introdueixin més exemplars.

La mesura s’ha pres després que en els darrers temps s’havia detectat que l’òliba, una espècie habitual a l’entorn de la zona natural de l’Estany, havia entrat en regressió, com ha explicat el director del Consorci de l’Estany, Albert Tubert, “sobretot per l’aplicació de tòxics, sobretot rodenticides i la manca de llocs on criar, però també perquè ha estat una espècie molt perseguida pel seu aspecte tenebrós i de mal averany”.

“Es tracta d’una primera fase del projecte amb l’objectiu que en un futur es puguin reintroduir més exemplars”, ha afegit Tubert, que ha destacat que l’òliba “és una espècie molt necessària per controlar les sobrepoblacions de ratolins i rates”. Un dels objectius del programa és implicar les escoles del territori, així com a la població en general, per conèixer l’espècie i les problemàtiques que l’han fet disminuir.

Les tres cries que s’estan introduint a l’entorn de l’Estany provenen del Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, a Lleida. La repoblació es fa a través del sistema de hacking que consisteix en traslladar-les a la seva nova ubicació alimentant-les en caixes niu tancades per després, al cap d’unes setmanes, alliberar-les una vegada finalitzat el període de creixement. L’objectiu és que al cap d’un temps, reconeguin el lloc on han estat alimentades com casa seva i que, un cop adultes, puguin tornar a criar al mateix lloc o en aquella zona.