Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Costura, arriba a Banyoles amb les entrades exhaurides

La Factoria d’Arts Escèniques acull l’obra que explica com tres generacions de dones d’una mateixa família han lluitat contra els patrons establerts

dimarts 05 març 2024

Aquest divendres 8 de març a les 8 del vespre, La Factoria d’Arts Escèniques acull l’obra Costura, un espectacle íntim i entranyable on la relació i la història familiar de tres dones i els seus objectes heretats contenen secrets de la costura i de la vida, que s'han transmès mitjançant el relat oral. Banyoles acull aquesta obra d’Elena Romero estrenada el maig del 2022 a la sala La Planeta de Girona i que va participar a la Fira Mediterrània de Manresa el passat octubre.

Costura és una obra de teatre d'objectes, documental i autobiogràfica, protagonitzada per tres dones de generacions diferents que no han volgut encaixar en els patrons femenins establerts.

A l’Úrsula (1931), la Laura (1967) i l’Elena (1999) els uneix més que el fet de ser àvia, mare i filla. Al llarg de 90 anys, aquestes tres dones han esdevingut models femenins alternatius que han lluitat contra els patrons establerts. Han custodiat i s’han transmès sabers i secrets sobre la costura que els han servit per enfrontar-se al seu context històric i social.

Tota una herència emocional que l’Elena reviu, des de l’amor que sent per totes elles, a través dels objectes que formen part de la seva història familiar i els desfila per comprendre’ls. Una peça que es planteja la següent pregunta: estem destinades a repetir els patrons familiars o podem apedaçar el passat i cosir el nostre propi destí?

L’obra, interpretada i escrita per la gironina Elena Romero, ha estat inclosa dins dels actes del 8 de març organitzats per l’Ajuntament de Banyoles i ja ha exhaurit totes les entrades.