Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles inicia la celebració virtual de Sant Jordi

Comunicat sobre el coronavirus 22/04/20 a les 14:00

dimecres 22 abril 2020

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui dimecres al migdia, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:


• Davant la celebració demà de Sant Jordi, l’Ajuntament de Banyoles recorda que, d’acord amb el Decret dictat ahir dimarts per la Direcció General de Comerç de la Generalitat, la venda de llibres i roses per Sant Jordi es podrà fer ÚNICAMENT a domicili i, en cap cas, es podran vendre roses i llibres en establiments que estiguin oberts al públic.

• Atesa la situació excepcional de confinament de la població, des de l’Ajuntament s’ha iniciat la campanya ‘Omplim de roses els balcons i de lectures les xarxes’, amb l’objectiu de mantenir virtualment la celebració. El regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca, ha explicat que “som conscients que la celebració de Sant Jordi serà atípica perquè el confinament ens obliga a quedar-nos a casa i, per tant, no podrem veure aquesta estampa única i emocionant que és la Plaça Major plena de parades de llibres i de roses de la mà de comerços i entitats. Però és una diada massa especial, massa bonica com perquè no busquem vies alternatives per viure-la”.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’anima els veïns i veïnes de Banyoles a omplir de roses els balcons o finestres. Poden ser roses naturals, de cartró, de roba o pintades. També s’anima aquells ciutadans i ciutadanes que vulguin compartir les seves lectures, recomanacions literàries, poemes o narracions que ho facin a les xarxes socials a través de l’etiqueta #stjordibny20, així com les seves roses als balcons.

• S’informa també que des d’ahir dimarts s’ha reobert la Deixalleria Comarcal. L’horari del servei serà de dilluns a dissabte de les 9 del matí a les 3 de la tarda i només podrà haver-hi un usuari dins l’espai i els altres s’hauran d’esperar a l’exterior dins els seus vehicles.

Pel que fa a la resta de residus es mantenen els serveis de recollida amb normalitat.


Banyoles, 22 d’abril de 2020