Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles trasllada l'Esbargir als barris de Sant Pere i La Farga i obre el Petit Esbargir

Es fa de dilluns a dijous a la tarda alternativament als casals de barri de Sant Pere i La Farga. Els divendres l'Esbargir serà per als infants de 3 a 5 anys amb El Petit Esbargir a l'espai familiar El Portal

divendres 09 febrer 2024

L’Ajuntament de Banyoles ha reorganitzat l'Esbargir per convertir-lo en un espai gratuït d'acollida, lleure i jocs per infants als casals de barri. L'Esbargir es fa ara cada tarda de dilluns a dijous alternativament als casal de barri de Sant Pere i La Farga per a l'alumnat de primària. A més, els divendres El Portal estrenarà el Petit Esbargir, per a infants d'I3 a I5. 

Esbargir és un servei pensat perquè les famílies puguin utilitzar-lo de forma puntual i assegurar així la corresponsabilitat en les cures familiars. La regidora de Polítiques Socials Ester Busquets ha destacat que "l'objectiu és continuar oferint un espai de joc dinamitzat per als infants i, a la vegada, oferir un respir a les famílies que ho necessitin". Busquets ha afegit que ·"oferint temps lliure als progenitors, oferirem també un temps de socialització i d'educació en el lleure als infants". 

Després que el curs passat el servei s'oferís alternativament a les escoles, aquest curs s'ha volgut traslladar als casals de barri i les activitats d'Esbargir s'ofereixen alternativament de dilluns a dijous de 5 a 7 de la tarda als casals de barri de La Farga i Sant Pere. Dilluns i dimecres es fa al casal de La Farga i dimarts i dijous, al de Sant Pere. 

Per accedir-hi, cal que les famílies reservin el servei, que és gratuït, a través de l'aplicació de l'Ajuntament de Banyoles. A través de l'aplicació mòbil, podran registrar-se al servei i escollir els dies de la setmana que necessiten fer-ne ús. Les places són limitades i només es poden fer inscripcions setmana per setmana.

Petit Esbargir

Els divendres a la tarda l'Esbargir es transformarà en el Petit Esbargir i es farà a l'espai familiar El Portal. En aquest cas, el servei estarà reservat per als infants que cursin d'I3 a I5 i setmanalment els infants trobaran en aquest espai propostes lúdiques pensades i adreçades a la seva edat. Com la resta del servei, aquest espai és gratuït i d'ús puntual amb la peculiaritat que, si es desitja, l'infant pot anar acompanyat d'una persona adulta. 

El Petit Esbargir reforçarà El Portal com a Espai Familiar i properament es complementarà amb més activitats dirigides a les famílies.