Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles trasllada i amplia la programació d’El Documental del Mes

Les sessions es faran a l’Auditori de l’Ateneu i cada mes es projectaran dos documentals

dimecres 16 setembre 2020

Com a mínim durant aquest proper quadrimestre l’Ajuntament de Banyoles traslladarà a l’Auditori de l’Ateneu la programació d’El Documental del Mes i alhora ampliarà a dues sessions mensuals el nombre de projeccions. La programació d’aquesta tardor s’estrenarà demà dijous a les 9 del vespre amb l’estrena del documental Honeyland.

La programació d’El Documental del Mes es feia des dels inicis de la proposta a Banyoles a l’Ateneu Bar, però per qüestions d’aforament ateses les circumstàncies actuals per la Covid-19 des de l’Àrea de Cultura s’ha decidit traslladar la iniciativa a l’Auditori de l’Ateneu. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles Miquel Cuenca ha explicat que “el canvi d’ubicació ens permetrà ampliar la capacitat d’aforament amb garanties i potenciar també la iniciativa projectant dos documentals al mes”. En aquest sentit, es recuperaran els documentals que no s’han pogut projectar durant el període de tancament dels equipaments culturals a Banyoles.

La nova programació s’iniciarà demà dijous 17 de setembre a les 9 del vespre amb el documental de Macedònia del Nord Honeyland. Dirigit per Ljubomir Stefanov i Tamara Kotevska, el documental explica la història d’Hatizde Muratova que viu amb la seva mare malalta en una regió remota i muntanyosa dels Balcans, en un poblet sense carreteres, ni electricitat ni aigua corrent. Ella es dedica a criar colònies d’abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, el preuat líquid que produeixen no s’esgota mai. Sense protecció ni ajuda, Hatizde Muratova és capaç d’amansar-les per poder extreure’n la mel i vendre-la a la ciutat més propera. L’arribada d’una família nòmada amb la seva furgoneta tronada, set fills inquiets i un ramat de bestiar sembla destorbar la pau de l’Hatizde i les seves abelles.

L’entrada és gratuïta, però caldrà recollir les entrades una hora abans a la taquilla de l’Auditori.

El Documental del Mes

El Documental del Mes és una iniciativa del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona. Cada mes s’estrena una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, que s’exhibeix a les sales que s’han adherit a la proposta tant de Catalunya com de la resta de l’Estat i també de Xile.