Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles rebrà 2,3 milions d’euros per impulsar el Pla de Sostenibilitat Turística

El projecte, amb una horitzó a tres anys, es finançarà amb fons Next Generation. L’esport, el cicloturisme i l’aigua, amb l’entorn natural, seran els eixos principals del pla

divendres 16 desembre 2022

Banyoles rebrà una inversió de 2.265.000 euros per impulsar el Pla de Sostenibilitat Turística. El projecte, que s’ha d’executar en un termini de tres anys, es finançarà al 100% amb fons europeus Next Generation i preveu prop d’una vintena d’accions vinculades a l’esport, el cicloturisme, l’entorn natural i la gestió dels fluxos de visitants. 

El Pla de Sostenibilitat Turística de Banyoles pretén promoure un model de desenvolupament turístic sostenible, competitiu i intel·ligent que permeti consolidar Banyoles com a destinació líder a nivell de turisme esportiu d’alt rendiment i diversificar l’oferta cap a un turisme esportiu soft i slow vinculat al benestar, l’aigua, la natura i la cultura amb una oferta de productes turístics atractius, especialitzats i segmentats. 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, s’ha felicitat per l’elecció de Banyoles i ha destacat que “el pla suposarà un fort impuls per avançar més ràpid en iniciatives que ja teníem en marxa i, a la vegada, impulsar-ne de noves per desenvolupar en conjunt un model turístic alineat amb el nostre model de ciutat”. 

En aquest sentit, el Pla de Sostenibilitat Turística de Banyoles vol diversificar l’oferta de productes turístics, millorar la sostenibilitat i la gestió del patrimoni natural amb noves pautes de consum i de mobilitat, millorar la competitivitat i incorporar la digitalització en la gestió dels recursos, les infraestructures i els productes turístics. La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha explicat que “amb el Pla de Sostenibilitat Turística volem posicionar Banyoles com a ciutat de l’aigua, una destinació verda, que fomenta un estil de vida saludable promovent una descoberta activa dels recursos turístics, més enllà de l’Estany”.

El pla s’estructura en quatre grans eixos: la destinació esportiva, la mobilitat sostenible, l’estany i l’aigua. El projecte inclou disset actuacions com la construcció de nous carrils bici connectant la via verda i la xarxa ciclable; la construcció d’un gran parc d’aigua, la millora de la zona esportiva de l’estany o la construcció d’un pàrquing per a autocaravanes, a més de video-mapping en espais del Barri Vell o senyalització turística intel·ligent, entre altres. 

Banyoles és una de les dues úniques ciutats de la demarcació de Girona (l’altra és Figueres) que ha rebut finançament en la segona convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2022. L’objectiu d’aquests plans és donar finançament als municipis amb vocació turística perquè puguin modernitzar, transformar i fer més competitives les seves infraestructures i serveis d’ús turístic. En total, Catalunya gestionarà 83 milions d’euros dels fons Next Generation.