Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles presenta el calendari d’esdeveniments esportius de 2021

La Copa Catalana Internacional de BTT, la Volta Ciclista o el Triatló Internacional seran alguns dels principals esdeveniments, pendents de l’evolució de la pandèmia

divendres 29 gener 2021

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui el calendari d’esdeveniments esportius, pendent de l’evolució de la pandèmia. La Copa Catalana Internacional BTT, la Volta Ciclista a Catalunya o el Triatló Internacional seran alguns dels principals esdeveniments, que s’adaptaran a la situació actual.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles Jordi Congost ha destacat que la pandèmia va provocar l’any passat la suspensió de la majoria de competicions esportives tant les organitzades per l’Ajuntament com per les entitats o federacions esportives. En aquest sentit, Jordi Congost ha explicat que, amb l’inici de la pandèmia “des del govern municipal la prioritat va ser salvar el manteniment de les entitats esportives i destinar els recursos de l’Àrea d’Esports a altres àrees de la ciutat amb més necessitat”.

Pel que fa a la previsió d’activitats esportives per aquest any 2021, el regidor d’Esports ha explicat que l’Ajuntament preveu liderar al llarg d’aquest any cinc esdeveniments esportius. El primer serà el cap de setmana del 27 i 28 de febrer amb la Copa Catalana Internacional de BTT que es farà a l’entorn del Parc de la Draga i el Puig de Sant Martirià.

El 23 de març Banyoles acollirà una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, una contrarellotge individual amb sortida i arribada al passeig de la Farga, que es va haver de suspendre l’any passat. El 2 de maig es farà a l’entorn de l’Estany el Triatló B, que tampoc es va poder organitzar l’any passat. Properament s’obriran les inscripcions per aquesta competició, tot i que el format de la prova quedarà pendent. Després de l’estiu, el 4 i 5 de setembre Banyoles tornarà a acollir la Copa d’Europa Júnior i el Campionat d’Espanya de Triatló, amb el dubte de si es podrà celebrar el Triatló de Catalunya de caràcter més amateur, i el 28 de novembre es farà la Marxa Popular de Banyoles, que es va suspendre l’any passat.

Jordi Congost ha explicat que “el calendari està pendent de l’evolució de la pandèmia i de les restriccions que vagin fixant les autoritats sanitàries i totes les proves es faran seguint les mesures de protecció i de prevenció de la Covid-19”. A més, en alguns casos es limitarà la participació d’esportistes no professionals als esdeveniments.

Paral·lelament també s’està treballant en protocols per regular l’assistència del públic. En aquest sentit, es restringirà l’accés a les zones de boxes i d’organització només a personal autoritzat.