Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles organitza diverses activitats per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua

S’han programat diverses activitats per donar a conèixer l’Estany, la conca lacustre i l’origen de l’aigua

dimecres 16 març 2022

L’Ajuntament de Banyoles ha organitzat diverses activitats per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua que es commemora el proper dimarts 22 de març. Les propostes, que es faran els propers dos cap de setmana, pretenen incidir en la difusió de l’origen de l’aigua de l’Estany, especialment per al públic familiar. 

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra anualment el 22 de març amb l’objectiu de centrar l’atenció en la importància de l’aigua dolça i en la defensa de la gestió sostenible dels recursos d’aigua dolça. Enguany la jornada es dedica a les aigües subterrànies i la ciutat de Banyoles s’ha adherit a la iniciativa “amb l’objectiu de fomentar la conscienciació ciutadana per preservar aquest bé escàs que és l’aigua i que a Banyoles hi té una importància cabdal, sobretot les aigües subterrànies que abasteixen l’Estany”, com ha destacat el regidor de Medi Ambient, Albert Tubert. 

En aquest sentit s’han programat diferents activitats de descoberta de l’entorn per donar a conèixer l’origen de l’aigua i l’Estany i la seva conca lacustre. La regidora de Turisme, Anna Tarafa, ha explicat que “les activitats estan pensades per als veïns i veïnes de Banyoles i comarca, perquè coneguin l’entorn, però també per als visitants de fora de la ciutat que puguin descobrir les singularitats que l’aigua té a la ciutat”. 

La primera proposta es farà aquest mateix dissabte amb l’activitat familiar ‘Descobrim els secrets de les aigües subterrànies’, que permetrà descobrir l’origen de les aigües subterrànies, conèixer, per exemple, els bacteris que viuen a la font de la Puda o el perquè del nom de l’estanyol de la Cendra i fer de científics per un dia analitzant el ph de l’aigua. El matí científic, per a famílies amb infants a partir de 8 anys, s’iniciarà a les 11 del matí de la Font de la Puda. 

Per diumenge s’ha organitzat una ruta guiada amb el títol ‘L’Estany a fons’ per comprendre el funcionament hidrogeològic de l’estany i donar a conèixer el conjunt d’estanyols i surgències de la conca lacustre, que formen el sistema càrstic més gran de la península i desperten gran interès per la seva singularitat. La ruta sortirà a les 11 del matí de l’Escola de Natura i és oberta a tothom, així com a famílies amb infants a partir de 10 anys. 

Les propostes per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua continuaran el diumenge 27 de març amb el joc familiar L’Enigma de l’Aigua, per resoldre l’enigma del gran misteri de l’aigua i evitar  que es buidi l’Estany. Una activitat per a famílies amb infants a partir de 6 anys en el que hauran de ser bons observadors, treballar en equip, superar proves i resoldre enigmes al llarg d’un itinerari pel rec Major ple de descobertes insòlites. 

Totes les activitats estan organitzades per les àrees de Turisme i Medi Ambient de l’Ajuntament i compten amb la col·laboració de l’Escola de Natura.

RESERVES